En Sıcak Konular

'Konuyla ilgili bütün tedbirler alınmaktadır'

26 Temmuz 2012 15:23 tsi
'Konuyla ilgili bütün tedbirler alınmaktadır' Suriye sınırındaki PKK-PYD hareketliliği ile ilgili Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklama.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''PKK-PYD dayanışması ve yanlarına farklı oluşumları da almak suretiyle bir adım atmaya kalksalar dahi, bu konuda bizim bu işe müsamahayla bakmamız, bunu seyretmemiz mümkün değil. Konuyla ilgili bütün tedbirler alınmaktadır. Gerek şu anda silahlı kuvvetlerimiz gerek diğer bu konudaki ilgili birimlerimiz çalışmalarını sürdürüyor'' dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2012 Olimpiyatları açılış törenine katılma üzere Londra’ya hareketinden önce basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan şu mesajları verdi:

Kuzey Suriye’de bir terör örgütünün kamplaşmasına ve tehdit unsur olmasına müsaade etmemiz söz konusu olmaz. PKK-PYD dayanışması bir adım atmaya dahi kalksa bizim bu işe müsamaha ile bakmamız mümkün değil.

Konu ile ilgili bütün tedbirler alınmaktadır. TSK ve gerekse konuyla ilgili birimler çalışmalarını sürdürüyor. Çarşamba günü Dışişleri Bakanım Kuzey Irak’a gidip oradaki yerel yöneticilerle bu konuyu paylaşıp kararlılığını iletecek. Suriye Kürt Ulusal Konseyi oluşturulması yaklaşımı yanlış bir yaklaşımdır.

Suriye’de ne toprak bütünlüğünün parçalanmasını ne de etnik bir çatışma olmasını istemiyoruz. Tahrik oyununa gelmeyiz. Atılacak adım varsa terör örgütüne karşı kesinlikle atarız

HAYALİ HARİTALARA EYVALLAH ETMEYİZ

Aksi takdirde kendilerine göre PKK-PYD dayanışmasının ortaya koyduğu hayali haritalara göre eyvallah etmeyiz.

HALİD MEŞAL’LE GÖRÜŞMESİ

Meşal’le gerçekten Suriye’yi iyi bilen bir insan olması yanında Filistin sorununu da aynı şekilde konuşmak durumundayız. Gazze ve Filistin’in sorunları bizim de sorunlarımız. Suriye’deki gelişmeler öncelik arz etmeye başladı. Bunun için yoğun bir diplomasi trafiğini sürdürüyoruz.Kanaat önderlerini davet ediyoruz ya da özel temsilcilerimizi gönderiyoruz

SINIRDA TAMPON BÖLGE KURMA ALTERNATİFİ

Güvenli bölge, tampon bölge, kamplar hepsi alternatifler arasında. Sürece göre de bunlar değerlendirilir. İlgili birimler sürekli bu konunun üzerinde. Atılması gereken adımlar vakti geldiği anda alınacaktır.

ESAD GİDİCİ

Süreci üç dilimde değerlendirebiliriz:
1 – Suriye’de Arap baharı diye tabir edilen öncesi dönem
2 – Bu süreç
3 – Beşar’dan sonraki süreç
Birinci dilimde Türkiye olarak kardeşlik bağlarımızın güçlü olduğu Suriye ve Beşar’la ilişkilerimizin ne denli ileride olduğu biliniyor. Arap baharı sürecinde kendilerine yaptığımız uyarılar kale alınmadı ve arzu edilmeyen süreçler başladı. On binlerce kardeşimiz öldürülmüş vaziyette. 200 bini aşkın göç var. Güvenlik noktasına varıncaya kadar hakimiyetini kaybetmeye başlayan bir rejim var. Suriye’de Esad ve çevresindekiler gidicidir. Bu yeni dönemde ne olacak sorularına bazı ülkeler oyalama taktiğine gidiyor. Ben diyorum ki halkın dediği olacak. 



Bu haber 974 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs