En Sıcak Konular

Hollanda'da asbest paniği

26 Temmuz 2012 14:02 tsi
Hollanda'nın Utrecht kentinde göçmenlerin yoğun yaşadığı Kanaleneiland mahallesinde yüksek oranda asbest maddesine rastlanması nedeniyle evleri boşaltılarak otellere yerleştirilen çok sayıda Türk ailenin endişeli bekleyişi devam ediyor.

Kaldıkları otellerde Ramazan dolayısıyla bazı zorluklar yaşadıklarını belirten Türkler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

Türk ve Faslıların yoğun yaşadığı mahallede geçen hafta sonu iki evin tadilatı sırasında etrafa yayılan asbest yüzünden 180 kadar ev boşaltılarak, aileler farklı otellere yerleştirilmişti.

Dört gündür ailesiyle birlikte otelde kalan Durmuş Kaya, endişe içinde beklediklerini söyledi. Evlerinden apar topar ayrılmak zorunda kaldıkları için yanlarına yeterli elbise alamadıklarını belirten Kaya, ilk günlerde Ramazan dolayısıyla otelde bir takım zorluklar yaşadıklarını, ama bunların zamanla çözüldüğünü ifade etti.

Otel yönetiminin istekleri doğrultusunda Müslümanlar için yemek saatlerini iftara göre ayarladığını, helal yiyecekler servis etmeye başladığını kaydeden Kaya, buna karşın belediye ve bağlı oldukları sosyal konut bürosundan gerekli bilgileri alamamaktan yakındı.

Evleri boşaltılanların büyük çoğunluğunun Türk ve Faslılardan oluştuğunu hatırlatan kaya, insanların evlerine ne zaman döneceğini bilemediklerini ifade etti.

Kardeşleriyle birlikte aynı mahallede oturan Cihan Bildirici ise, geçici olarak babasının evine taşınmış durumda. Otelde rahat edememe endişesinden dolayı 3 kardeşiyle birlikte 4 gündür babasının evinde kaldığını kaydeden Bildirici, sürekli telefon etmelerine rağmen kendilerine yeterli bir bilginin verilemediğini aktardı.

Tüm eşyalarını ve giyeceklerini bırakarak evi boşaltıkları için zorluklar yaşadıklarını anlatan Bildirici, "Akıbetimiz ne olacak henüz belli değil. Bize '4 gün sonra belki evinize dönebilirsiniz, ama o da kesin değil; diye net olmayan cevaplar veriyorlar. O yüzden tam ne olacağını bilemiyoruz" diye konuştu.

Kızıl Haç devreye girdi

Asbest tehlikesi yüzünden evlerinden uzaklaştırılarak çevredeki otellere yerleştirilen ailelere yardım için harekete geçen Kızıl Haç örgütü, her otele iki kişiden oluşan gönüllü uzman ekip gönderme kararı aldı.

Kızıl Haç tarafından yapılan açıklamada, ailelerin sorunlarını dinleyerek onlara yardımcı olmaya çalışacak uzmanların, 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vereceği bildirildi.

Bu arada ortaya çıkan asbest sorununu nedeniyle Utrecht Belediye Başkanı Aleid Wolfsen de tatilini yarıda keserek kente geri döndü.

İngiltere'deki tatilini keserek dönen Wolfsen;in dün akşam otelde kalan aileleri ziyaret ettiği belirtildi. (AA) 

Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,551 µs