En Sıcak Konular

AK Partili Aydın, BDP'yi yerden yere vurdu

26 Temmuz 2012 12:16 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, BDP'nin terörle mücadele ile ilgili tutumunu eleştirdi. Aydın'ın eleştirilerinden nasibi CHP de aldı.

Aydın, ''BDP, rüşdünü ispat etmiş bir siyasi parti olarak durmuyor. Birilerinin talimatı ile hareket ediyor. Ayaklarının üstünde durabilse, çözüm için ciddi bir adım olurdu bu'' dedi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni anayasanın ''AK Parti'nin anayasası'' olmayacağını, bu nedenle anayasa konusunda uzlaşma sağlanması gerektiğini söyledi.

Mecut Anayasa üzerinde 2010 yılında esaslı bir değişiklik yapıldığını, ancak bunun de yeterli olmadığını belirten Aydın, milletin yeni bir anayasa istediğini ifade etti.

Parlamentonun yüzde 95 temsil oranına sahip olduğunu, bunun yeni anayasa için önemli bir şans olarak düşündüklerini vurgulayan Aydın, ''Böylece ilk kez millet, kendi anayasasını yapmış olacak'' dedi.

Bütün siyasi partilerin, ''millete yeni anayasa yapma sözü verdiğini'' belirten Aydın, milletin de büyük bir beklenti içine girdiğini söyledi. Verilen sözün yerine getirilmesi gerektiğine işaret eden Aydın, ''Bu nedenle 'ama'lardan, 'lakin'lerden, 'kırmızı çizgiler'den, 'ideolojilerden' uzak; kapsayıcı, özgürlükçü, yeni anayasa yapmamız gerekiyor. 30 yıldır bu konuyu tartışıyoruz. Bu Anayasa'nın Türkiye'ye yakışmadığını söylüyoruz. 2012 yılı içinde yeni anayasa bitirilmez ise bir 30 yıl daha anayasa tartışmaları devam eder'' diye konuştu.

Yeni anayasa konusunda samimi olduklarını, muhalefet partilerinden de aynı samimiyeti beklediklerini kaydeden Aydın, milletin, komisyondan kaçan ya da yeni anayasa yapımını engelleyen partileri affetmeyeceğini vurguladı.

-''Muhalefetin eleştirisine anlam veremiyorum''-

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Aydın, muhalefetin, iktidarın bu konudaki politikasını eleştirmesine anlam veremediğini söyledi.

Suriye'de, bir tarafta ceberut, baskıcı bir yönetimin, diğer tarafta ezilen, mağdur bir halkın söz konusu olduğunu ifade eden Aydın, ''Türkiye iki taraftan birini tercih etmeliydi. Tarafsız kalması söz konusu olamazdı. Ülkemiz, ezilen, mağdur halkın yanında oldu. Bu doğru bir karardır. Ya ceberut Suriye yönetiminden tavır takınacaksınız ya da oradaki mağdur halkın yanında olacaksınız. Bu nedenle muhalefeti bu noktada anlamış değilim. Muhalefetin, Türkiye'nin milli politikalarında, dış politikasında, terör politikasında topyekun destek olması gerekiyor. Biz neden ezilenden değil de ezenden yana tavır takınalım'' dedi.

-''Adres olarak İmralı'yı gösterdi''-

Terör konusunda kararlı mücadelenin devam ettiğini ve edeceğini belirten Aydın, şunları söyledi:

''2009 yılında demokratik açılım sürecini başlattık. Adına da 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' dedik. Biz bu projeyi açıklarken Sayın Başbakanımız tüm siyasi partilerden görüşme talebinde bulunmuştu. CHP'nin o dönemki Genel Başkanı Deniz Baykal, 'Kameralar karşısında görüşürüz' demişti. MHP, 'Gelip çaylarını, kahvelerini içer giderler' demişti. BDP de 'Muhatap biz değiliz' dedi ve adres olarak İmralı'yı gösterdi.

Bu muhalefetle böyle bir toplumsal sorunun çözümüne nasıl bir katkı beklenebilir? Katkı sunmaları lazım. Terör sorunu sadece AK Parti'nin sorunu değil ki bütün Türkiye'nin sorunu. Muhalefet de bu konuda kararlı duruş sergilemesi gerekiyor.

Çok önemli adımlar attık bu proje ile ilgili. Türkiye demokratikleşerek, normalleşti artık. Dün konuşulamayanlar bugün konuşuluyor, tartışılamayanlar bugün tartışılıyor. Hayal edilemeyenler bugün ediliyor. Daha güçlü ve demokratik bir Türkiye var artık.

Güneydoğu'da güya 'Kürt halkının haklarını savunuyoruz' diyen terör örgütü, bölgeye o halk için giden yatırımları, hizmetleri engellemeye çalışıyor. Yani terör örgütü asıl zulmü Kürtlere yapıyorlar.''

-''BDP rüşdünü ispat etmiş bir parti olarak durmuyor''-

AK Parti'nin, ''Terörle mücadele, siyasetle müzakere'' diyerek yola çıktığını belirten Aydın, bu konuda BDP'yi eleştirdi.

Kendilerinin BDP'yi muhatap olarak gördüklerini, ancak BDP'nin kendini bir türlü muhatap olarak göremediğini ifade eden Aydın, ''BDP, rüştünü ispat etmiş bir siyasi parti olarak durmuyor. Birilerinin talimatı ile hareket ediyor. Sorun orada. BDP ayaklarının üstünde durabilse, terör sorununun çözümü noktasında bir siyasi parti olarak katkı sunabilse çözüm için ciddi bir adım olurdu bu. Biz BDP'yi muhatap olarak gördüğümüzde o da başka bir adres göstermek yerine, 'Evet muhatap biziz' dese, bu sorunun çözümü noktasında ciddi gelişmeler olur'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Ortada 35 yıldır duran bir cenaze var'' sözlerini de eleştiren Aydın, ''Bu cenazenin ana sorumlusu ana muhalefetin kendisidir. CHP'nin tek parti zihniyetinin getirmiş olduğu sonuçtur bu aslında. Sorunun müsebbibi onlar. Meclis'teki diğer iki siyasi parti de bu sorundan besleniyor'' dedi.

-Milletvekillerine yeniden adaylık yolu-

AK Parti'nin mevcut İçtüzüğüne göre bir kişinin en fazla üst üste 3 dönem milletvekili adayı olabileceğini belirten Aydın, partide bu durumda olan 83 milletvekilinin bulunduğunu söyledi.

Ancak 30 Eylül'de yapacakları kongrede söz konusu içtüzükte bir tadilat yapabileceklerini belirten Aydın, ''Bu tadilat 3 dönem üst üste aday olduktan sonra bir dönem ara vermek şartıyla yeniden milletvekili adayı olabilme imkanı getirebiliriz. Yani bu durumdaki milletvekillerimize yeniden aday olmanın yolu açılabilir. Bu da demek ki şu anda 3 dönemdir aday olan milletvekillerimiz, her halükarda en az bir dönem beklemek zorunda olacak. Bu tadilatı yapmazsak bu arkadaşlarımız artık ömrübillah AK Parti'den milletvekili adayı olamazlar'' diye konuştu.

AK Parti'yle siyasete yeni bir çizgi getirdiklerini anlatan Aydın, sadece seçimden seçime halkın oyunu isteyen parti olmadıklarını, devamlı halkın arasında yer aldıklarını ifade etti.

''AK Parti mensupları olarak yaz dönemlerinde soluğu tatil beldelerinde almıyoruz'' diyen Aydın, kısa bir dinlenmenin ardından soluğu seçim bölgelerinde aldıklarını, bundan hem halkın hem kendilerinin memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,708 µs