En Sıcak Konular

Ve sıra geldi Ahmet Necdet Sezer'e

26 Temmuz 2012 10:21 tsi
Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü İdris Şahin, 27 Nisan e-muhtıra süreciyle ilgili dönemin Cumhurbaşkanı Sezer'in bilgisine başvurmayı düşündüklerini açıkladı.

Vatan Gazetesi'nden Şebnem Hoşgör'ün haberine göre TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nun Meclis'in yeni yasama yılında yürüteceği çalışmalar kapsamında özellikle 28 Şubat postmodern darbe süreci ve 27 Nisan e-muhtırasıyla ilgili "kritik" isimlerle görüşme yapacak.

Komisyonun yeni yasama yılında ilk etapta dinleyeceği isimlerin başında eski Başbakan Tansu Çiller geliyor. 28 Şubat sürecinde Refahyol Hükümeti'ni "dönüşümlü başbakanlık" formülüyle sürdürme planı dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e takılan Çiller, Komisyon Başkanı Nimet Baş'a "Her şeyi anlatacağım." taahhüdünü vermişti. Yine eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve Çevik Bir'le cezaevinde görüşme kararı alan komisyon, 27 Nisan e-muhtıra süreciyle ilgili olarak dinleyeceği isimler arasında dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i de eklemeyi planlıyor. Komisyon sözcüsü AK Partili İdris Şahin, "Sayın Sezer'in de dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ancak komisyon olarak bu konuda bir karar almış değiliz." karşılığını verdi.

Komisyonun yeni yasama yılında dinleyeceği kritik isimlerden biri de Refahyol Hükümeti'nin Milli Savunma Bakanı Turhan Tayan. 28 Şubat sürecinde, asker ve sivil kanat arasında stratejik bir konumda görev yapan Tayan, MGK kararlarını ilk imzalayan bakandı.

Tayan, o süreçte "asker yanlısı" tavrı sebebiyle parti içinde yoğun eleştirilere hedef olmuştu.

28 Şubat MGK'sının ardından dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'a ağır eleştiriler yönelten Osman Özbek Paşa'ya karşı yaptırım istemlerine hükümet içinde karşı çıktığı ileri sürülen Tayan, Refahyol'un ardından kurulan Anasol-D hükümetinin 8 yıllık kesintisiz eğitim yasasına da partisine rağmen "kabul" oyu vermişti. Turhan Tayan, davet gelmesi halinde komisyona gidip gitmeyeceğine ilişkin soruya "Şu aşamada henüz bana iletilmiş bir davet yok. Ancak davet alırsam, davete katılırım. Ne konuşacağım ne söyleyeceğim ayrı bir şey." cevabını verdi.



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs