En Sıcak Konular

AB''den Ukrayna''ya vize kolaylığı

24 Temmuz 2012 15:58 tsi
Avrupa Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikalarından Sorumlu Komiseri Stefan Füle ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Konstantin Grişenko Ukrayna ile Avrupa Birliği (AB) arasında vize rejiminin basitleştirilmesine ilişkin anlaşmayı Brüksel'de imzaladı.

Avrupa Komisyonu, 5 Temmuz'da Avrupa Birliği Konseyine AB ile Ukrayna arasındaki vize rejiminin basitleştirilmesi anlaşmasında bazı değişiklikleri önermişti. Yapılan çalışmalar sonucunda uluslararası yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler ve gazeteciler için vize başvurusu sırasında istenen belgeler basitleştirildi.

Ayrıca vize kolaylığından; gazetecilerin yanında bulunan teknik personel, AB ülkelerinde akrabası olanlar, tedavi maksatlı AB'ye giden hasta ve refakatçileri, AB'de düzenlenen etkinliklere katılmak üzere giden dini kuruluşların temsilcileri ve sivil toplum temsilcileri, uluslararası sergi, sempozyum ve seminerlere katılmak için AB'ye giden kişilere vize prosedürleri kolaylaştırıldı.

Böylece en fazla 5 yıllık olan uzun süreli vizeler; milli ve yerel hükümet ve parlamento üyelerine, Anayasa ve Yüksek Mahkeme üyelerine, yasal olarak AB ülkesinde ikamet edenlere, Ukrayna vatandaşları ile olan iş ortaklıkları, eş, çocuk ve ebeveynlerine ve düzenli iş hedefleri ile AB'yi ziyaret eden işadamlarına verilecek.

Yeni düzenlemeye göre çok girişli çıkışlı 1 senelik vizeler; uluslararası taşımacılık yapan şoförlere, uluslararası tren seferleri yapanlara, ilmi spor veya kültür etkinliklere katılanlara, uluslararası spor karşılaşmalarına katılan sporculara, seminer ve konferansa katılmak üzere giden STK temsilcilerine, uluslararası sergi ve konferanslara katılan kişilere ve dini liderlere verilecek.



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,888 µs