En Sıcak Konular

'Ak Parti Saadet'le birleşsin!'

24 Temmuz 2012 15:57 tsi
Saadet Partisi, AK Parti ile birleşme konusundaki tartışmalardan rahatsız.

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan, AK Parti’ye geçme konusundaki iddialara cevap verdi. Erbakan, "Böyle bir teklif gelirse ben de 'buyurun siz Saadet Partisi'ne gelin diyeceğim. Biz bu davanın ev sahibiyiz" dedi. Erbakan’ın bu açıklamasına Saadet Partisi Ankara, İzmir tam destek olurken, bu açıklamaya İstanbul İl Başkanlığı’da sesiz kaldı.

‘İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPMAKTAN ÇEKİNDİ’

Erbakan’ın açıklamasından sonra konuyu analiz gündemine taşıyan hurhaber.com, Saadet Partisi Ankara, İzmir ve İstanbul İl Başkanlığı’ndan görüş aldı. Erbakan’ın açıklamasına İzmir ve Ankara’dan tam destek gelirken, İstanbul İl Başkanlığı ise olumlu yada olumsuz açıklama yapmaktan çekindi. İsanbul İl Başkanlığı’nın bu tavrı ise akıllarda soru işaretine sebep oldu. Ankara ve İzmir il teşkilatlarının AK Parti ile birleşmenin söz konusu dahi olamayacağını kaydederken, tabanın da bu tür bir birleşme gündeminden rahatsız olduğu kaydedildi.

‘BU VEBALA ORTAK OLMAYIZ’

Erbakan’ın açıklamasına sonuna kadar destek olduğunu söyleyen Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu hurhaber.com’a verdiği özel demeçte, “AK Parti ile birleşme gibi bir durum söz konusu olamaz. AK Parti büyük vebalin altındadır. Günahlara boğulmuş bir parti ile birleşmek bu vebala ortak olmaktır. Bugün Türk siyaseti ve dünya siyasetinde her şey alt üst olmuş durumda. AK Parti, iktidara geldiği günden bu yana ABD’nin uşaklığını yapmaya devam ediyor. Biz Saadet Partisi olarak 47 yıldır dik duran bir partiyiz. Milli bir duruşumuz ve milli bir direnişimiz var. Zaferler her zaman Milli bir duruş ve milli bir direniş ile kazanılır. Fatih Erbakan’ın Başbakan’a çağrısını da olumlu ve yerinde buluyorum. Bu parti bu görüşün temelidir. Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca’nın bir emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak varken, vebale girmiş birileri ile ortak olmak akıl karı değildir. Dış politikadan tutunda her alanda sıkıntı ile boğuşan bir Türkiye var. Müslümanlar diri diri yakılıyor. Avrupa gündeminde olmadığı için Başbakan Erdoğan bunu dillendirmiyor. Ankara İl Teşkilatı olarak bütün partililer böyle bir birleşmeden yana değiliz ve değiller” dedi.

‘BİZ FARKLI İKİ PARTİYİZ’

AK Parti ile Saadet Partisi’nin farklı partiler olduğunu öne süren Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe ise hurhaber.com’a verdiği özel demeçte, “Fatih Erbakan’ın, "Böyle bir teklif gelirse ben de 'buyurun siz Saadet Partisi'ne gelin diyeceğim. Biz bu davanın ev sahibiyiz" ifadeleri yerinde bir ifadedir. Saadet Partisi ile AK Parti olarak bizler farklı partileriz. Tabanımız da bu doğrultuda düşünüyor. Böyle bir teklif gelmedi ve gelse de tabanımız bunu red eder. İki parti olarak aramızda ciddi anlamda büyük bir fark var” dedi.

‘AK PARTİ SAADET PARTİSİ’NE DÖNSÜN’

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu üyesi ve Genel Başkan Başdanışmanı Fatih Erbakan ise “Bizim teşkilatımız, büyük bir topluluğumuz var, partimiz var. Bizim gayretimiz bunları bölmek, parçalamak değil, bu insanların Erbakan Hoca’nın belirlediği açılara bağlı kalarak yollarına devam etmesini sağlamak. Erbakan Hoca’dan sonra bu dava bitmeyecek devam edecek, Hoca’nın vefatından sonra ikinci 40 yıl çalışmalarının startını verdik. Bunu yaparken hep, ‘AK Parti'den teklif gelirse ne yapacak sınız? diye soruyorlar. Çok net söylüyorum; 'Buyurun siz SP’ye gelin diyeceğiz. Çünkü biz Milli Görüşçüyüz, Erbakan Hoca’nın evladıyız. Biz bu davanın ev sahibiyiz. Milli Görüşün de tek temsilcisi vardır oda Saadet Partisi’dir” dedi.



Bu haber 1,106 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,718 µs