En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan o habere sert yalanlama

24 Temmuz 2012 14:38 tsi
Genelkurmay'dan o habere sert yalanlama 'Bu haberleri yapanları kınıyorum. Helikopter teknik arızadan düştü, iddialar örgüt propagandası..'

Hakkâri'deki Dağlıca Taburu'ndan kalkıp Deryan Tepe'ye inerken güç kaybı nedeniyle düşen Sikorsky helikopterde 5 askerimiz şehit düştü. PKK, helikopteri kendisinin düşürdüğünü iddia etti. Sabah Gazetesi'nde bugün yer alan bir haberde "Helikopterin PKK'nın hain pususuyla düştüğü" iddia edilmişti.

ŞEHİT CENAZESİNDE YALANLADI: TEKNİK ARIZA

Hakkâri'de 15 askeri taşıyan ve 5 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi helikopterin düşürülmesiyle ilgili Org. Necdet Özel'den açıklama geldi. Ankara Kocatepe camiinde Şehit Er Ahmet Çavdır'ın cenaze töreninden ilk kez konuşan Org. Özel bu iddiayı yalanladı: "Bu haberleri yapanları kınıyorum. Helikopter teknik arızadan düştü, iddialar örgüt propagandası.."

SABAH NE YAZMIŞTI?

Sabah gazetesi bugün manşetin hemen yanında verdiği "Helikoptere Sinsi Pusu" başlıklı haberinde, Hakkâri'de 15 askeri taşıyan ve 5 askerin şehit olduğu Sikorsky tipi helikopterin düşmesini PKK'nın pususuyla açıklamıştı. İddiaya göre, Hakkâri 5'inci Tabur Birliği Dağlıca Bölgesi'nde operasyon için Deryan Tepe'ye giden ve 15 askerin bulunduğu helikopter inişe geçtiği sırada bölgeye PKK tarafından döşenen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı. Kuyruğu ve sağ ön tekerleği kırılan helikopter, güç kaybederek yere düştü.

Takvim gazetesi de bugün aynı haberi manşetinden verdi. "Helikopteri mayın vurdu" başlıklı haberinde Helikopterin PKK'nın mayınıyla düştüğü iddiaları tekrarlandı.

GENELKURMAY NE DEMİŞTİ?

Genelkurmay Başkanlığı önceki gün yaptığı açıklamada 4 helikopter mürettebatı ve 11 kişilik emniyet timi ile birlikte Yüksekova'dan kalkan Jandarma Genel Komutanlığına ait bir S-70 Sikorsky tipi helikopterin, Deryan Tepe'ye inişe geçtiği sırada, ilk belirlemelere göre güç kaybına bağlı olarak kaza kırıma uğradığını bildirmişti. 

Bu haber 1,003 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,500 µs