En Sıcak Konular

İsrail'in Guantanamo'dan farkı yok

24 Temmuz 2012 13:32 tsi
İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli tutuklu Harun Mansur Nasruddin, İsrail'deki cezaevlerinin Ebu Garib veya Guantanamo'dan farklı olmadığını ileri sürdü.

İsrail hapishanelerinde 20 yıl tutuklu kaldıktan sonra İsrail ve Hamas arasında gerçekleşen esir takası antlaşması üzerine serbest bırakılan ve anlaşma gereği Türkiye'ye gönderilen Nasruddin, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Nasruddin, insanın kendi ülkesinin topraklarında başka bir ülke tarafından tutuklu kalmasının çok zor olduğunu ifade etti. Hapishanede bazen küçük bir ameliyat için senelerce beklediklerini anlatan Nasruddin, bazı arkadaşlarının tedavi beklerken öldüklerini belirtti.

İsrail'in anlaşma maddeleri arasında esirlerden 40'ının Filistin dışına çıkarılmasını ve onların ülkeye girişlerinin yasaklanmasını şart koştuğunu söyleyen Nasruddin, kendisinin bu 40 kişi arasında olup, Türkiye'ye gönderilen 10 kişiden birisi olduğuna dikkati çekti.

''HÜRRİYETTEN DAHA KIYMETLİ BİR ŞEY YOK''

İsrail hapishanelerinde şu anda 5 bin Filistinli esirin olduğuna işaret eden Nasruddin, orada yaşananları anlatmaya kelimelerin yetmediğinin altını çizdi. Nasruddin, ''Orada yaşananlar, Ebu Garib ya daGuantanamo da yaşananların bir benzeri. Sadece İsrail hapisanelerinde yaşananlar görüntülenemiyor'' dedi.

Nasruddin, bazı tutukluların ailelerini 7 veya 10 sene göremediklerinin altını çizerek, ''Bazı gecelerhapishanede aşağılık ve küçük düşürücü bir şekilde aramalar yapılırdı. Bazen de bizi ziyarete gelen ailelerimiz çıplak olarak aranıyordu'' ifadesini kullandı.

Harun Mansur, hür olarak ilk Ramazanı Türkiye'de yaşamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Üniversite ve master eğitimini hapishanede, İsrail askerlerinin mecbur kıldığı İbranice dilinde tamamlayan Nasruddin, ''insan hayatında hürriyetten daha kıymetli bir şeyin olmadığını'' vurguladı.(AA)

Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,483 µs