En Sıcak Konular

Fransız su devi Suez gözünü Güneydoğu'ya dikti

24 Temmuz 2012 12:41 tsi
Fransız su devi Suez Environment bünyesindeki İspanya merkezli su şirketi Agbar, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yatırım yapmak için ziyaretlerde bulundu.

Dünyanın en büyük ikinci şu şirketi olarak bilinen Fransız su şirketi Suez Türkiye'de yatırım yapmak için incelemelerde bulundu. 9 milyar dolarlık Suez Gaz de France şirketinin de sahibi.

Suez bünyesindeki şirketlerden İspanyol Agbar firmasını yetkilileri, Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın organizasyonu ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’da yatırım için görüşmelerde bulundu. 2010'da Suez bünyesine katılan Agbar dünya genelinde 12 ülkede su sektöründe faaliyet gösteriyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DİSKİ ve Şanlıurfa Belediyesi yetkilileri ile bir araya gelen Agbar’ın Türkiye’deki şirketi Aqualogy Su Kanalizasyon Yatırım ve İşletme Genel Müdürü Jose-Juan Gonzalez, bölgedeki ekonomik ve sosyal gelişmeden etkilendiğini söyledi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu’nun, Şubat 2012’de İspanya’da Agbar firmasına gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bölgede yatırım yapmaları için davet aldıklarını belirten Gonzalez, “İspanya’da bin 200 belediye ile dünya genelinde 12 ülkede faaliyet gösteren 145 yıllık bir şirketiz. İçme sularından atık suların bertaraf edilmesine, abone ilişkilerine kadar su yönetiminin tüm süreçlerinde yer almaktayız. Küresel ekonomik krize rağmen, Türkiye’nin güçlü konumu bize yeni yatırım fırsatları sunmakta. Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın daveti ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya gerçekleştirdiğimiz ziyarette, GAP’ın bölgedeki kalkınmaya etkisini yakından görme şansımız oldu. Gördüklerimizden çok etkilendik.” dedi.

Belediyeler başta olmak üzere organize sanayi bölgelerine, büyük sanayi tesislerine su yönetimi hizmeti sunduklarını vurgulayan Gonzalez, hizmet yelpazelerinin çok geniş olduğunu kaydetti. Gonzalez, şöyle devam etti: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde yatırım için önemli potansiyelin bulunduğunu gördük. Şanlıurfa’nın ilçeleri ise tarımsal faaliyetlerin yoğunluğu nedeniyle büyük nüfus barındırıyor. İlçelere su yönetimi konusunda yardımcı olabiliriz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde tüm ilçe belediyeleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın öncülüğünde bir araya geleceğiz. Anahtar teslim projeler yaptığımız gibi, istenirse müşavirlik hizmeti de sunabiliriz. Uygun koşulların oluşması halinde, finansman olanakları sağlayan bir şirketiz. Yatırım yaptığımız yerlerde alt yüklenicilere yeni iş imkânları sunuyoruz.”



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,700 µs