En Sıcak Konular

'Suriyeli Kürtleri eğitiyoruz'

24 Temmuz 2012 10:38 tsi
'Suriyeli Kürtleri eğitiyoruz' Barzani, özerk yönetim sınırları içerisinde Suriyeli Kürtlere askeri eğitim verildiğini kabul etti.

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Suriyeli Kürt gençleri, Suriye'deki Kürt bölgesini korumak için eğittiklerini söyledi.

Katar merkezli El Cezire televizyonuna konuşan Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, özerk yönetim sınırları içerisinde Suriyeli Kürtlere askeri eğitim verildiğini kabul etti. Kürt lider Barzani, "Suriye'den kaçan bir grup Kürt gencine eğitim verildi. Biz bu konuya doğrudan müdahil olmadık ama Kürt gençlere eğitim verildi" dedi.

Kuzey Irak'taki Kürt bölgesinde eğitilen Suriyeli Kürt gençlerin, henüz geri gönderilmediğini dile getiren Mesud Barzani, Suriye güvenlik güçlerinin geri çekilmesi durumunda, bu gençlerin "güvenlik boşluğunu" doldurmak için Kürt bölgesine gönderilebileceğini söyledi.

'ER YA DA GEÇ GİDECEKLER'

Suriye ordusundan kaçan Kürt askerler ve Kürt gençlerden oluşturulan savaçı güçlerin, Suriyeli Kürt grupların iki hafta önce oluşturdukları komiteden emir alacağını belirten Kürt lider Mesud Barzani, "Henüz Suriye'ye gönderilmediler. Şimdilik buradalar. Oluşturulan yüksek komite talep ederse, giderler. Ancak onlardan talep gelmezse, bölgedeki durum düzelene kadar burada kalacaklar. Ama o bölgenin insanları oldukları için er ya da geç gidecekler" şeklinde konuştu.

'ESAD YÖNETİMİ KENDİSİ TESLİM EDİYOR'

Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (SKUM) Dış İlişkiler Temsilcisi Dr. Abdülhekim Beşer de, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bazı bölgelerde kontrolü PKK'ya yakınlığıyla bilinen PYD'nin ele geçirmesiyle ilgili olarak, "Esad rejimi kentin yönetimini kendisi teslim ediyor" dedi.

Suriye'de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde son günlerde meydana gelen olaylar hakkında açıklamada bulunan SKUM yetkilisi Beşer, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Kürtlerin yaşadığı kuzeydeki Kobani, Afrin, Amude ve Derik'te (Maliki) yönetimini devraldıktan sonra Suriye bayrağının indirilip PYD bayraklarını asmasını eleştirdi.

Beşer, "Suriye bayrağını indirmeleri doğru değil. Onlardan, Suriye'nin bağımsızlığını kazandığı döneme ait İstiklal bayrağını ve gerekirse yanına Kürtleri temsil eden bayrağı birlikte asmalarını istedik. Gerekli uyarıları yaptık" diye konuştu.

ntvmsnbc

Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,383 µs