En Sıcak Konular

Sağlar için son dakika telefon kulisi

24 Temmuz 2012 08:39 tsi
CHP kurultayında Fikri Sağlar'ın delegeden yüksek oy alması, kurultay sonrası konuşulan en önemli konuların başında geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi ile salonda dağıtılan diğer korsan listelerde adı olmayan eski bakan Fikri Sağlar'ın delegeden yüksek oy alması, kurultay sonrası konuşulan en önemli konuların başında geldi.
 
Sağlar, yeni Parti Meclisi'ne (PM) 18. sıradan 572 oyla girmeyi başardı. Sağlar'ın başarısı, CHP'nin delege yapısının il kongrelerinde SHP kökenli delegelerin gelmesiyle değişmesine bağlandı ancak yüksek oyun nedeni ile ilgili kulislerde yeni bir iddia ortaya atıldı.
 
Genel Merkez'den, listeye giremeyen Sağlar için il başkanları aracılığıyla kulis yapıldığı belirtildi. İl başkanlarının aranarak Sağlar'a oy verilmesinin istendiği ifade edildi. Böylece son dakika kulis operasyonu ile Sağlar'ın, yüksek oyla PM'ye girmeyi başardığına dikkat çekildi.
 
Sağlar ismine, partinin Mersin örgütünün tepki gösterdiği, toplu istifaların yaşanacağı bilgisinin Genel Merkez'e gelmesinin ardından Sağlar'ın listeye giremediği anlaşılmıştı.
 
OKTAY GÜN FARKIYLA KOTADA
 
Kurultay sonrası, tutanakların bilgisayara yeniden aktarılmasının ardından sıralama ve oylar değişmiş, gençlik ve kadın kotası nedeniyle eski İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın durumu kritik hale gelmişti. İlçe seçim kuruluna itirazına rağmen Soysal, kadın ve gençlik kotasına takılarak PM listesinde yedeğe düştü. Gençlik kotasından PM'ye giren Ekrem Kerem Oktay'ın yaşı ve kurultay tarihi bir kişinin daha düşmesine neden olacaktı.
 
Ekrem Kerem Oktay, 25 Temmuz 1982 doğumlu. 18 Temmuz tarihindeki PM seçiminde Oktay'ın tüzükte öngörülen 30 yaş sınırına 7 gün vardı. Tutanakların bilgisayara yanlış girişi ve ilçe seçim kuruluna itirazlar nedeniyle kesin listelerin açıklanması gecikti. Kesin listeler 22 Temmuz Pazar akşamı kesinleşti. Oktay'ın 30 yaşını aşmasına 3 gün kala liste krizi aşılmış oldu. Kesin listenin açıklanması 25 Temmuz tarihini aşsaydı bu kez gençlik kotası tartışması yaşanacaktı.
 
Oktay'ın bu durumda kota kapsamında PM'ye giremeyeceği, oyu nedeniyle zaten PM'de yer alacağı ancak yüzde 10 gençlik kotasının doldurulması için yerine alt sıralardan 30 yaşını aşmamış bir ismin listeye gireceği belirtildi.
 
bugün


Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,812 µs