En Sıcak Konular

MGK'nın gündemi siber saldırılar

22 Temmuz 2012 12:09 tsi
MGK'nın gündemi siber saldırılar
Milli Güvenlik Kurulu kamu güvenliğini tehdit eder boyutlara tırmanan siber saldırılar ve saldırıların etkilerini mercek altına alacak.

Toplantıda “yetkili otorite” ve alınması gereken “siber güvenlik” önlemleri belirlenecek.

Başbakanlık, MİT, askeri birimler, Emniyet ile kritik diğer kamu kurum ve kuruluşlara yönelik peş peşe gerçekleştirilen siber saldırılar, Ankara’da alarma neden oldu.

MGK siber saldırılar, planlayıcıları ve devletin ekonomik, siyasi, askeri ve toplumsal yapısına yönelik etkilerini masaya yatıracak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Güvenlik Kurulu’na (MGK) saldırılarla ilgili bir sunum yapacak. Amaç, bu konuda “farkındalık yaratmak” ve siber güvenlikle ilgili önlemleri alacak otoritenin kim olacağını belirlemek ve bir an önce gelişmiş ülkelerle aradaki farkı kapatacak biçimde çalışmalara başlamak.

TEHDİT ALTINDA


Ulaştırma Bakanlığı’na göre dünyada 2010 yılında 3 milyar, 2011’de 5.5 milyar siber saldırı gerçekleştirildi. Saldırıların, her yıl katlanarak artacağı öngörülüyor. Türkiye de bu saldırılardan payına düşeni alıyor. Başbakanlık, MİT, Emniyet ve askeri birimlerin yanı sıra Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) gibi kamu kurum ve kuruluşları da saldırıların hedefi oldu. MGK’ya yapacağı sunum öncesi Ulaştırma Bakanı Yıldırım’la bir araya gelen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, siber saldırıları, dünya ve Türkiye eksenli olarak enine boyuna değerlendirdi.

Bakanlık kaynakları Siber Güvenlik Strateji Belgesi’nin oluşturulmasının önemli bir adım olduğunu belirterek, “Gelişmiş ülkeler, bu konuda hızla gerekli önlemleri almaya başladı. Türkiye’nin de gecikmeden harekete geçmesi hayati önem taşıyor” dedi. BTK’dan üst düzey bir yetkili de Türkiye’nin bu alanda anlık olarak iyi olmasının sanal dünya için karşılığı olmadığını belirterek “Biz iyiyiz deyip, bekleyemeyiz. Bu alan, her saniye hızla değişen bir özellik gösteriyor. Sürekli devinim, sürekli dinamizm. Türkiye’nin de sistemlerini buna göre ayarlaması, bu devinimin önünde gidecek yapıları oluşturması gerek” diye konuştu.

haberturk

Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,525 µs