En Sıcak Konular

10 kişinin katili teröriste müebbet

20 Temmuz 2012 20:52 tsi
6 vatandaşın hayatını kaybetmesine, 4 güvenlik görevlisinin ise şehit olmasına neden olduğu iddia edilen terör örgütü PKK/KCK üyesi Şeyhmus Çelik'le ilgili mahkeme kararı belli oldu.

Çeşitli dönemlerde katıldığı eylemlerde 6 vatandaşın hayatını kaybetmesine, 4 güvenlik görevlisinin ise şehit olmasına neden olduğu iddia edilen terör örgütü PKK/KCK üyesi Şeyhmus Çelik, ''Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısımını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Şeyhmus Çelik ve avukatı ile müştekiler ve avukatları katıldı.

Terör olaylarında kayınbabasını kaybeden müşteki Erkan Acar'ın avukatı Hatice Aydın, sanığın her bir eylemden ayrı ayrı cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmada söz alan Acar ise sekiz yıldır davayı takip ettiğini belirterek, ''Psikolojim bozuldu. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum'' dedi.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, 3 Temmuz 2012 tarihli esas hakkındaki mütalaasını tekrar ederek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Sanık Avukatı Emrah Öner dava dosyasında, müvekkiline isnat edilen suçların açık delillerinin gösterilmediğini savundu. Müvekkilinin kimliğinin başka şahıslarca kullanıldığı kanaatinde olduklarını ifade eden Öner, bu  hususun dikkate alınmadığını savunarak, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Sanık Çelik de adalete güvendiğini belirterek, beraatini istedi.

Daha sonra kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, sanığın, ''Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısımını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak' suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Sanığın, duruşmadaki olumlu tutum ve davranışlarını dikkate alan mahkeme, takdiri indirim uygulayarak cezasını müebbete çevirdi.

-Esas hakkındaki mütalaa-

Savcı Mehmet Özgür, 3 Temmuz 2012'deki esas hakkındaki mütalaasında, Şeyhmus Çelik'in, 1995-1998 arasında Sivas, Tokat ve Malatya'nın çeşitli bölgelerinde katıldığı eylemlerde 6 vatandaşı ve 4 güvenlik görevlisini şehit ettiğini, çeşitli yağma ve gasp olaylarına karıştığını ifade etmişti.

Savcı, sanığın, ''Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısımını devlet idaresinden ayırmaya çalışmak'' suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasını talep etmişti.

aa

Bu haber 872 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,452 µs