En Sıcak Konular

Polise uzaktan kumandalı bombalı tuzak kurdular

18 Temmuz 2012 15:50 tsi
Mitinge izin verilmeyişini bahane ederek polise bombalı tuzak kurdular...

Adana'da bölücü terör örgütü yandaşlarının 'Diyarbakır'da terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük' mitingine izin verilmeyişini bahane ederek polise bombalı tuzak kurduğu ortaya çıktı. Polisin dikkati sayesinde bulunan tahrip gücü yüksek bomba etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgiye göre, 14 Temmuz'da Diyarbakır'da bölücü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük adı altında yapılacak mitinge izin verilmemesi üzerine, bölücü terör örgütü yandaşları bir gün sonra merkez Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde korsan gösteri yapmak istedi. BDP mahalle temsilciliği önünde toplanan bir grup, barikat kurdukları sokağı kapattı. Yolu açmak isteyen çevik kuvvet ekiplerine molotof kokteyli ve taşlarla saldıran grup zırhlı bir polis aracı da yakmak istedi.

Bu gösterilerin yapıldığı saatlerde, terör örgütü yandaşlarının Seyhan ilçesi Güney Kuşak Bulvarı üzerine tahrip gücü yüksek bomba yerleştirdiği ortaya çıktı. Hedefin terörle mücadele şubesi ekiplerinin olduğu bombalı tuzak polisin dikkati sayesinde bulundu. Konserve tarzı kutunun içerisine el yapımı patlayıcı madde yerleştirip, piknik tüpü ile takviye edilerek tahrip gücü arttırıldığı belirlenen bombanın uzaktan kumandalı olduğu saptandı. Bomba imha uzmanlarınca, uzaktan kumandanın çalışmaması için jammer kullanılarak etkisiz hale getirilen bombanın faillerinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor.

Emniyet yetkilileri, "Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden bölücü terör örgütü mensuplarının ve yandaşlarının gerçekleştirmek istediği eylemlerinin önlenmesi ve bu tür organizasyonlar içerisinde bulunan örgüt mensuplarının yakalanmalarına yönelik çalışmaların hukuk kuralları çerçevesinde devam edecektir." dedi.

(CİHAN)



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs