En Sıcak Konular

WSJ'den Suriye formülü

18 Temmuz 2012 11:59 tsi
WSJ'den Suriye formülü Wall Street Journal, Obama Yönetiminin Suriye konusundaki 'hareketsizliği'ni 'Şam Yanarken Batı, BM'de geveliyor' sözleriyle eleştirirken ABD'nin, kara kuvveti gönderme dışında bol seçeneği olduğunu savundu. Gazete, 'Türk sınırındaki askeri tatbika

Suriye'deki durum bir iç savaşa dönüşürken Obama Yönetimine eleştiriler yoğunlaşıyor. Wall Street Journal gazetesi, "Şam Yanarken Batı, BM'de geveliyor" başlığını kullandığı yorumda ABD'nin, kara kuvveti gönderme dışında bol seçeneği olduğunu savunarak "Türk sınırındaki askeri tatbikatlarla birlikte altıncı filonun, Suriye sahiline gönderilmesini" önerdi.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, Obama Yönetiminin bir yılı aşkın süre Suriye'ye bir askeri müdahalenin ülkeyi iç savaşa sürükleyeceğini, binlerce insanın ölümüne yol açacağını, kitle imha silahlarının teröristlerin eline geçmesi riskinin yaratılacağını tekralayıp durduğunu belirtti. WSJ, "ABD, müdahale etmedi ve bütün bunlar oldu" diye yazdı.

Gazete, ABD'nin hareketsizliğinin "hızlı yükselen bir maliyeti" olduğunu savunduğu yorumda yakın Arap ortaklardan Suudi Arabistan ve Katar'ın, isyancıları silahlandırdıklarını ve ABD'nin liderlik yapmasını tercih etseler de tek başlarına daha güçlü eylemlere zorlanabileceklerini öne sürdü.

"Aynı şey, bir mülteci akımıyla uğraşmak zorunda olan Türkiye için geçerli" denilen yorumda İsrail'in de harekete geçebileceği uyarısı yapıldı, ABD'nin harekete geçmeyi ne kadar geciktirirse Suriye'deki gelişmeleri şekillendirmenin o kadar zorlanacağı da savunulurken şöyle devam edildi:

"ABD'nin, kara kuvveti göndermek dışında bol seçeneği var. Türk sınırındaki askeri tatbikatlarla birlikte altıncı filo, Suriye sahiline gönderilebilir. Bir müdahaleye hazırlık gösterisi Suriye'nin subaylarını, tek başlarına Esad sorununu çözmeye itebilir. Uçuşa yasak bölge, rejimin, sivillere saldırmak için kullanılan helikopterlerinin inişlerini sağlar."(ajanslar)



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs