En Sıcak Konular

BDP, Diyarbakır'daki olaylar için halkı kutladı

17 Temmuz 2012 16:40 tsi
BDP, 14 Temmuz 2012 tarihinde Diyarbakır'da yaşanan olaylara ilişkin açıklama yaptı.

Toplantı, gösteri ve yürüyüşlerin demokratik bir hak olduğu ve anayasayla güvence altına alındığının hatırlatıldığı açıklamada, önceden izin alınmaksızın herkesin toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahip olduğu, bu hakkın özgürce kullanılmasını sağlamanın ise demokratik hukuk devletinin temel gereklerinden biri olduğunu savunuldu.


Demokratik eylem ve etkinlikleri engelleme ve yasaklamanın demokratik değil otoriter faşizan, despot bir yönetimin uygulaması olduğunun ifade edildiği açıklamada, 14 Temmuz'da Diyarbakır'da yaşananların AK Parti gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiği, hükümetin gerçek kimliği ve yüzünün bütün dünyaya teşhir edildiği öne sürüldü.

"Bir tarafta halkın özgürlük, barış ve demokrasi talepleri var, diğer tarafta ise bu talepleri karşılamak yerine bastırmaya çalışan, özgürlük, barış ve demokrasi karşıtı bir iktidar. Bu iki resmin herkesçe çok iyi görülmesi ve anlaşılması gerekir." ifadeleri kullanılan açıklamada, 'provokasyon yaşanacağına dair bir takım istihbari bilgi alındığı' yönündeki valilik açıklamasının da tümüyle saptırma ve yasaklama kararına kılıf uydurma girişimi olduğu ve devlet terörünün yaşandığı iddia edildi.

Demokratik özerkliğin partilerinin tüzüğünde bulunduğunun kaydedildiği açıklamada, "Biz özerkliği savunmaya devam edeceğiz. Her platformda bunu dile getireceğiz, demokratik özerkliğin gerçekleşmesi için siyasal mücadelemizi kararlı bir biçimde sürdüreceğiz. Sayın Öcalan'ın özürlüğü her platformda dile getiriliyor. Getirilmeye devam edecek. Biz demokratik çözüm ve barış için Sayın Öcalan'ın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Hükümet Sözcüsü Sayın Bülent Arınç'ın 'BDP suç işlemiştir' yönündeki açıklamaları, hükümetin demokratik çözüm istemediğinin çok somut göstergesidir. Suç olan; demokratik çözüm ve barış istemek değil, tam tersine halkın bu taleplerini ve demokratik tepkisini dile getirmeyi engellemek ve yasaklamaktır. Suçlu olan; halkın taleplerine öncülük eden, meydanlarda barış ve çözüm için direnen, bedel ödeyen BDP değil, halka karşı devlet terörünü uygulayan AKP hükümetidir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Bir kez daha 14 Temmuz direnişinden dolayı tüm halkımızı kutluyor, bizlerle dayanışma içerisinde olan demokrasi güçlerine, değerli aydınlara ve yazarlara teşekkürlerimizi sunuyoruz." denildi. (Cihan)


Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs