En Sıcak Konular

ABD'nin vurduğu balıkçılar Dubai'de tedavi görüyor

17 Temmuz 2012 16:02 tsi
Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'nin 16 kilometre açığında bir Amerikan savaş gemisinin ateş açması neticesinde yaralanan üç Hintli balıkçının tedavisi, Dubai'de yapılıyor. Dün gemiden açılan ateş sonucunda bir balıkçı hayatını kaybet



Yerel medyadaki haberlere göre Hintli Mutu Muniraj (28), Muthu Kenan (35) ve Pandu Sanadan (26)'ın Raşid Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Sağ ayağından yaralanan Muniraj, ABD savaş gemisi Rappahannock'un yanından geçip kıyıya doğru yol aldıkları sırada botlarına ateş açıldığını söyledi.

Muniraj botu uzaktan gördüklerini, yaklaştıklarında herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek ve geçmelerini sağlamak için yavaşladıklarını fakat arkalarından geçtikten sonra kendilerine ateş açıldığını ifade etti. Balıkçı, gemilerin alarm ve sirenlerini bildiklerini fakat kendilerine bir uyarı yapılmadığını sözlerine ekledi.

Muniraj, botta beş Hintli balıkçı ve iki Emirlikler vatandaşı olduğunu ve Sekar adlı arkadaşının açılan ateşte hemen öldüğünü anlattı. Diğer iki balıkçı da kol ve bacaklarından yaralandı. Altı Hintli'nin de Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinden geldiği öğrenildi.

Yaralı balıkçı haftada bir balığa çıktıklarını ve balıkçılık yapmak için düğününün ardından sekiz ay önce Dubai'ye geldiğini söyledi. Hadiseden ailesinin haberinin olmadığını belirten Muniraj, ayak parmaklarını oynatamazsa doktorların kesmek zorunda kalacağını fakat şu an az da olsa oynatabildiğini anlattı.

ABD Deniz Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada ise 'balıkçıların ardı ardında yapılan uyarılara aldırış etmediği, hızla savaş gemisine yaklaştığı ve tüm çabaların boşa çıkması neticesinde makineli tüfekle ateş açıldığı' iddia edildi.

(CİHAN)

Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs