En Sıcak Konular

Bayraktar: Belediyelere yetki vereceğiz

17 Temmuz 2012 14:20 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Belediyelere yetki vereceğiz, Valiliğin yetkisi ve sorumlulukları var. O çerçevede daha güzel adımlar atacağız'' dedi.

 

Koyulhisar ilçesi ve Aydınlar köyündeki TOKİ konutlarının açılışına katılmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile uçakla Sivas'a gelen Bakan Bayraktar'ı, Nuri Demirağ Havaalanı'nda Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve öteki yetkililer karşıladı.

Sivas Valiliği önünde tören mangasını selamlayan Bayraktar, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Sivas'ta neler yapılabileceğini görmek amacıyla kente geldiklerini söyledi.

Hükümetin Sivas'a büyük önem verdiğini belirten Bayraktar, 600 yataklı hastane inşaatının devam ettiğini ifade etti. Stadyum inşaatı ihalesinin yapıldığını hatırlatan Bayraktar, stadın yapımına kısa sürede başlanacağını bildirdi.

Sivas'ta ekonomiyi canlandırmak, göçü önlemek ve bölgeye yatırımcı çekmek için neler yapılabileceğini görüştüklerini anlatan Bayraktar, TOKİ'nin bugüne kadar Sivas kent merkezi ve ilçelerinde 4 binin üzerinde konut yaptığını, 800 konutun inşaatının da sürdüğünü belirtti.

Planlanan ve ihale aşamasında olan projelerle Sivas'ta konut sayısının 7 binin üzerine çıkacağını kaydeden Bayraktar, Sivas'ın çevre planlarını yeni bitirdiklerini ve geçen Nisan ayında onayladıklarını, kentin kadastrosunun ise yüzde 95 oranında bittiğini söyledi.

Bakanlık bünyesinde Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü kurulduğunu hatırlatan Bayraktar, ''Sivas'ın neresinde ne var, Kızılırmak'ın özellikleri nelerdir? Dağları, tepeleri nelerdir? Bor madeni burada önemli, onun özelliği nedir? HES'ler yapılabilir mi? Bunları böyle ince eleyip sık dokumak suretiyle ortaya çıkaracağız. Coğrafi yapı sistemleri, tapu kadastro sistemlerini beraber birleştirip, bunları bilgisayar ortamına, elektronik ortama, sayısal ortama geçirip çok daha ciddi bir çalışma içerisinde olacağız'' ifadelerini kullandı.

-Kentsel dönüşümün önemi-

Sivas Belediyesi'ni de ziyaret eden Bayraktar, kentsel dönüşüm için belediyeyle TOKİ'nin yürüttüğü 4-5 ciddi proje olduğunu belirtti. 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu'na da değinen Bayraktar, ''Kentsel dönüşüm kanunu, yeni kanun, çok daha definitif, güçlü bir kanun'' dedi.

Kanunla birlikte birtakım atraksiyonları daha rahat yapabileceklerini anlatan Bayraktar, ''Belediyelere yetki vereceğiz. Valiliğin yetkisi ve sorumlulukları var. O çerçevede daha güzel adımlar atacağız. Bu bakımdan Sivas'a bu gelişimiz, bu ziyaretimiz inşallah iyi bir ivme getirecek'' diye konuştu.

-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise tarihte önemli bir şehir olan Sivas'ın, Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın en önemli görevlerinden birinin marka şehirler oluşturmak olduğunu ifade eden Erdem, çarpık yapılaşmanın önlendiği, daha denetimli şehirlerin kurulmasının amaçlandığını belirtti.

Sivas'ın kamu yatırımı bakımından en büyük pay alan iller arasında yer aldığını anlatan Erdem, ''Bugün Türkiye birkaç şehre göç alması nedeniyle toplanıyor. Oralarda plan program yapmakta oldukça zor. Yapıyorsun bir müddet sonra yetmez hale geliyor. İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e, hatta Kayseri'ye, Adana'ya hizmet bence Sivas gibi illerden geçiyor. Buradaki yaşam kalitesini artırdığımız oranda göç oranı azalacaktır diye düşünüyorum'' dedi.

TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de Sivas'ta 4 bin 96 konutu teslim ettiklerini, yakın gelecekte ise 848 konutun tamamlanacağını ifade etti. Karabel, kentte iyi bir stat yapacaklarını, ihalesi tamamlanan stadın kısa sürede hizmete gireceğini söyledi.

Vali Kolat ve Belediye Başkanı Ürgüp, ziyaret anısına Bakan Bayraktar'a plaket verdi. Ziyaretin ardından Sivas Jandarma Komutanlığı'na geçen Bayraktar, kentin imar alanlarını askeri helikopterle havadan inceledi.

Bayraktar, incelemelerinin ardından Koyulhisar ilçesinde TOKİ konutlarının açılışına katılmak üzere helikopterle bölgeye hareket etti.

Bakan Bayraktar'ın Valilik ve belediye ziyaretleri sırasında, AK Parti Sivas milletvekilleri Mesude Nursuna Memecan ve Hilmi Bilgin de hazır bulundu.

Kaynak: AA



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,972 µs