En Sıcak Konular

İstihbarat raporundaki Suriye ihaneti

17 Temmuz 2012 13:32 tsi
PKK 'nın Suriye'deki faaliyetlerinin mercek altına alındığı istihbarat değerlendirme raporunda şok bir ayrıntı ortaya çıktı. Suriye'nin tutuklu PKK'lıları serbest bıraktığı belirlendi.

Suriye ordusunun iki generali 2006'da Türkiye ile birlikte operasyon düzenleyerek yakaladıkları PKK'lıları serbest bıraktı.

Suriye ordusunda görevli Tuğgeneral Nasır El Ali ile Albay Halil El Molla'nın, tutuklu PKK'lıları serbest bıraktığı belirlendi. Bu grubun da diğer PKK'lılarla birlikte Afrin'e bağlı Firfirik, Meydan Akbez ve Karababa köylerine silah ve mühimmat yığdığı tespit edildi. Suriye, daha önceki yıllarda serbest bıraktığı PKK'lıları tutanakla Türkiye'ye teslim ediyordu.

İstihbarat birimlerinin hazırlayıp, Diyarbakır'daki Bölge Ağır Ceza Mahkemesi Başsavcılığı'na gönderilen rapora göre; 2006'da PKK'nın Suriye sorumlusu M.T. Gaziantep'te yakalandı. Suriye hükümeti onayıyla PKK'lı, Halep'e götürüldü ve verdiği bilgilerle Halep, Afrin'in Firfirik, Meydan Akbez, Karababa köyleri ile Kobani, Lâskîye, Amude, Derik, Haseki, Kamışlı'da PKK'nın Suriye kanadı PYD adına faaliyet gösteren Suriyeliler'in hücre evlerine operasyonlar yapıldı. PKK'nın Suriye devletine karşı kurduğu "Havar" adlı silahlı birimindeki milisler belirlenip gömdükleri silah ve bombalarla yakalandı.

PKK'nın Suriye'de en güvendiği adamlarından Abdo Ebu Mahmut, Ebu İzzet, Muhammed Heydo Gülko, Hüseyin Heydo Gülko, Yahya Bekir, Ebu Ali, Ebu İsmet Halep cezaevine konuldu. Türkiye uyruklu 5 PKK'lı da ortak operasyona katılan ekibe tutanakla teslim edildi.

Türkiye ile 2006'da Suriye'de ortak operasyonda görev alan dönemin Halep Siyasi Güvenlik Bürosu Başkanı Albay Nasır El Ali, şu anda Tuğgeneral rütbesiyle Dera'da Siyasi Güvenlik Şube Başkanlığı yapıyor. Halep Siyasi Güvenlik Bürosu Subayı Yarbay Halil El Molla da Albay rütbesiyle Halep Siyasi Güvenlik Şube Başkanlığı görevini yürütüyor.

'SİLAH YIĞIYORL AR'

Rapora göre; Suriyeli muhaliflerin yayımladığı, sivilleri katleden generaller listesinde adı geçen bu iki komutanın emriyle daha önce tutuklanan Suriye uyruklu PKK'lı milisler serbest bırakıldı. Kürt bölgelerinde denetimi ellerinde tutan bu PKK'lılar, Halep'teki Eşrefiye Parkı civarında naylon bidon ve plastik variller içinde yüklü miktarda bomba ve patlayıcı madde gizledi.

Afrin ilçesine bağlı Raco kasabasının Atmana ve Banike köylerindeki evlerde de Kuzey Irak'tan getirtilen silahlarla yığınak yaptı. Ayaklanma sonrası serbest bırakılan Ebu İsmet'in Meydano kasabasına bağlı Velikli köyünde PKK'ya ait roket ve lav silahları gizlediği, Kilis sınırındaki Dersvani, Bülbüle, Şerra ile Kefirceni köylerinde de örgüt faaliyetleri sürdürdüğü belirtiliyor.

SABAH



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,678 µs