En Sıcak Konular

Esed’in sarayına iki bomba yeter

17 Temmuz 2012 10:22 tsi
Esed’in sarayına iki bomba yeter Tümgeneral Adnan Salo, “Suriye’nin yüzde 60’ı kontrolümüzde. Esad’ın sarayına NATO iki hava saldırısı düzenlese rejim yıkılır” dedi. Muhaliflere katılan Büyükelçi El Faris de “Rejim ancak güçle yıkılır” diye konuş

Suriye’de Kızılhaç’ın da artık “ülke genelinde iç savaş” diye nitelediği çatışmalar başkent Şam’da yoğunlaşmaya başlarken, askeri müdahale sesleri daha güçlü yükseliyor. Saf değiştiren Tümgeneral Adnan Salo, “Suriye’nin yüzde 60’ı kontrolümüzde. Esad’ın sarayına NATO iki hava saldırısı düzenlese rejim yıkılır” dedi. Muhaliflere katılan Büyükelçi El Faris de “Rejim ancak güçle yıkılır” diye konuştu.

ULUSLARARASI Kızılhaç Teşkilatı (ICRC), Suriye’deki çatışmaları bir “iç savaş” olarak değerlendirdiğini açıkladı. ICRC sözcüsü Hişam Hasan, AP’ye yaptığı açıklamada, Suriye’de artık ulusal silahlı çatışmalar olduğunu belirtti. Hasan, düşmanlıkların ülkenin diğer bölgelerine de yayıldığını, uluslararası savaş hukukunun düşmanlıkların olduğu tüm bölgelere uygulanacağını ifade etti. ICRC, daha önce savaşı İdlib, Humus ve Hama ile sınırlandırmıştı.

Ürdün Başbakanı: Diyalogla olmaz

Suriye ordusunda bir dönem kimyasal silahlardan sorumlu komutan olan ve artık muhalif saflarda yeralan Tümgeneral Adnan Salo ise Eş-şark el Evsat gazetesine, muhaliflerin ülkenin yüzde 60’ını kontrol ettiğini öne sürdü. Salo, “Rejimi devirmek ve tüm Suriye şehirlerinde kontrolü ele geçirmek için tek ihtiyacımız olan şey devlet başkanlığı sarayına NATO’nun düzenleyeceği iki hava saldırısı” diye ekledi.

Ürdün Başbakanı Fayez Taravne de krizin artık diyalogla çözülemeyeceğini ve BM Güvenlik Konseyi’nin müdahalesinin gerekli olduğunu belirtti. Aynı zamanda Savunma Bakanı da olan Taravne, “Suriye hükümetine güçlü baskı uygulanmasının gerekli olduğunu” da ifade etti.

‘Esed’de diktatör geni var’

Suriye’nın saf değiştiren en kıdemli diplomatı olan eski Bağdat Büyükelçisi Navaf El Faris ise CNN ve El Cezire’ye verdiği röportajlarda “Suriye rejiminin ölü olduğunu” fakat “sadece askeri müdahale ile düşürülebileceğini” savundu. Faris özetle şunları söyledi:

“Beşar Esad bir diktatörün genlerini taşıyor. Babası 30 yıl önce insanları öldürdü. Ona yakın isimler bir yalancı olduğunu bilir. Rejimin gidişi zaman meselesi. Rejimin doğasını bildiğimden, askeri müdahaleyi destekliyorum. Bu rejim ancak güç kullanılarak gider.”

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague da “İngiltere, BM Güvenlik Kurulu’nun BM Kurucu Antlaşması’nın 7’nci bölümünün uygulamaya konulması gerektiğini düşünmektedir” dedi. Bu bölüm, barışın tehdit edilmesi, bozulması ya da bir saldırı eylemi gerçekleşmesi halinde alınacak önlemleri içeriyor. (Hürriyet)



Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,291 µs