En Sıcak Konular

AK Parti'ye ‘ardı ardına’ ayarı

17 Temmuz 2012 09:21 tsi
AK Parti'ye ‘ardı ardına’ ayarı AK Parti tüzüğüne ‘ardı ardına’ düzenlemesi yapılacak...

AK Parti tüzüğünde yer alan ve pek çok ismi etkileyen en fazla 3 dönem seçilme şartına ‘ardı ardına’ ibaresi eklenecek. Böylece 3’üncü kez seçildikten sonra bir dönem dinlenen siyasetçiler tekrar seçime girebilecekler.

AK Parti tüzüğündeki “en fazla 3 dönem seçilme” şartına “ardı ardına” ibaresi eklenecek. Eskişehir kongresinde, “En fazla 3 dönem seçilme” şartı için “Türk siyasetinde bu yolu biz açtık. Bu yolun taşlarını daha sağlam döşeyeceğiz” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Eylül’de yapılacak AK Parti 4.Olağan Büyük Kongresi’nde tüzük değişikliği yapılması için talimat verdi.
 
Yapılan hazırlığa göre, AK Parti tüzüğünün 132. maddesindeki “3 dönem şartı” korunacak. Ancak mevcut tüzüğe göre 3 dönemi tamamlayan adayların ara verip yeniden seçilmesinin önü açılacak. 30 Eylül’de gerçekleşecek değişiklikle, AK Parti tüzüğündeki “Parti Adayı Olarak Seçilmiş Olanların Yeniden Adaylığı” başlıklı 132. maddede tek kelimelik değişiklik yapılacak. Maddenin yeni hali şöyle olacak: “AK Parti listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, ardı ardına en fazla üç dönem aday gösterilebilir.” Böylece üç dönemi dolduran tüm milletvekillerinin, bir dönem ara verip yeniden seçilmesi mümkün olacak. Sınırlamaya takılan isimlerin başında gelen Başbakan Erdoğan da gelecek dönem TBMM’de yer almazken, ara verdikten sonra yeniden aday olabilecek.
 
Suriye’nin katliamları konuşuldu
 
Öte yandan Bakanlar Kurulu dün Başbakan Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 7 saat süren toplantının ana gündem maddesinin Suriye’de rejim güçlerinin son günlerde giderek artırdıkları katliamlar yer aldı. Toplantıda ayrıca uluslararası hava sahasında düşürülen Türk savaş uçağı ile ilgili olarak da son gelişmeler ele alındı. Ayrıca Başbakan Erdoğan’ın Rusya’ya yapacağı ziyaret de kurulun gündem maddeleri yerini aldı.

star



 

Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs