En Sıcak Konular

PKK'lı yöneticiden Suriye itirafı

17 Temmuz 2012 08:15 tsi
PKK'lı yöneticiden Suriye itirafı PKK'nın, Esed rejimi tarafından affedilerek cezaevinden çıkartılan yöneticisi Salih Muslim, Kürt bölgesinin kendi kontrollerinde olduğunu ilk kez itiraf etti.

Sadece Afrin'de değil Suriye'deki bütün Kürt şehirlerinde arama noktaları oluşturduklarını söyleyen Muslim, bölgede yaşanan hırsızlık olaylarının önüne geçmek için arama noktası kurduklarını iddia etti.
 
Terör örgütü PKK, İmralı'da tutuklu bulunan Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkartıldığı 1999 yılından sonra terk ettiği Suriye'ye geçen yıl Esed rejiminin desteğiyle yeniden yerleşti. Baas rejimi, Suriye'de terör örgütünün yapılanması olan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) başına da cezaevinde tutuklu bulunan ve ajan olduğu iddia edilen Salih Muslim'i getirdi. Muslim, Kürt bölgesinin Baas rejimi tarafından PKK'nın kontrolüne verildiği, terör örgütünün arama noktaları kurduğu ve Kürtlere baskı yaptığı iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kuzey Irak merkezli Rudaw.net internet sitesine açıklamalarda bulunan Muslim, PKK'nın Suriye'de kontrol noktaları kurduğunu doğruladı. Muslim, "Kürtleri korumak için yapılan şeyler bunlar. Sadece Afrin'de değil bizim Koban, Cizre, Derik, Kamışlı'da da arama noktalarımız var. Araplar da kendi merkezlerinde arama noktaları kurmuş. Biz bu şekilde köylerimizi koruyoruz. Evinde rahat uyuduğun zaman ve biri seni koruyorsa senin ona teşekkür etmen gerekiyor." diye konuştu. Suriye'deki kontrol noktalarının gerekli olduğuna inandığını savunan Muslim, bunun gerekçesini de şöyle açıkladı: "Çünkü hırsızlık var, ölüm var. Bu yüzden kontrol noktaları gerekiyor. Orada devlet yok, güvenlik önlemi alacak bir kurum yok. Onun için güvenlik noktasının olması önemli. Orada Kürt partileri, bahane arıyor biz niye yokuz bu güvenlik içinde. Biz kimsenin önünü kapatmadık, kapımız herkese açık. Bu noktalar gerekli değil, diyenler kendilerini kandırıyor. Bu güvenlik noktaları olmasaydı Araplar, Kürtleri yerdi." şeklinde konuştu.

Suriye'de Baas rejiminin zulmüne karşı direnen Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü PKK'nın kendilerini engellediği yönünde açıklamasına da değinen Muslim şunları söyledi: "Biz Özgür Suriye Ordusu'nu bırakmıyoruz Kürt bölgelerine girsin. Bu ordu buraya girdikten sonra Suriye ordusu arkasından gelir bu şehirleri yerle bir eder. Özgür Suriye Ordusu yüzlerce gruptan oluşuyor ve hepsi birbirinden bağımsız. Kimseyi dinlemiyorlar. Liderleri Riyaz Esed konuşuyor ama kimse onu dinlemiyor."

zaman


Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs