En Sıcak Konular

'Son kez...'

15 Temmuz 2012 18:42 tsi
'Son kez...' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'deki mitingde genel başkan adaylığı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan, 30 Eylül'de 4. ve son kez genel başkanlığa aday olacağını açıkladı.

"AK PARTİ İÇİN FAL BAKANLARIN HEVESLERİ KURSAĞINDA KALACAK"

Eskişehir'de partisinin il kongresinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin aydınlık geleceğine artık kimsenin kilit vurulamayacağını belirterek, "Bu partiyi tanımayanlar, ellerini ovuşturarak fitne ve nifak çıkmasını, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ellerini ovuşturanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Fal bakanların niyet okuyanların, tasarım yapanların hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak. İnanıyorum ki, yeni süreçte de dostluk kazanacak ve dayanışma kazanacak" dedi.

Atatürk Stadyumu'nda binlerce partilinin katıldığı kongrede konuşan Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 81. il kongresini Eskişehir'de yaptıklarını belirterek, bundan sonra 30 Eylül'deki büyük kongreye hazırlanmaya devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, "Farklı bir heyecanla ve coşkuyla bunları yapacağız. Güncellenen yapımızla birlikte Türkiye'nin nasıl değiştirdik ve dönüştürdüysek parti teşkilatımızın yenilenmelerini yapacak. Eskişehir'de olduğu gibi Türkiye'nin 2023'e doğru yürürken farklı yürüyüşünün temellerini atacağız. Şu ana kadar birçok şeyleri hallettik. Bu yollara beraber adımlar attık. Afyonkarahisar'dan yola çıkarken Aşık Veysel'den 'uzun ince bir yoldayız' diyoruz, 'Gündüz gece' dedik. Gideceğiz gündüz gece, durmak yola devam dedik. Aynı şekilde yola devam edeceğiz. Bu işin nasıl yapılacağını, nasılını anlattık. Bugüne kadar hamdolsun örnek olduk. Örnek olmaya da devam ediyoruz. Kolay gelinmedi buralara. Sizin aşkınız olmasaydı, eğer biz ana kademesiyle kadın kolları gençlik kollarıyla kapı kapı dolaşmamış olsaydık, bu millet iki kişiden bir tanesi oyunu AK Parti'ye verir miydi? Yüzde 50'ye yüzde 34'ten başladık. Her seçimde artarak geldik. Bu sizlerle oldu. Sizin aşkınızla oldu. Bu heyecanımızı, aşkımızı kongremizdeki o bitmeyen enerjisini hiçbir siyasi parti yakalayamadı. Bizim kongrelerimiz de çalışmalarımızda birlik vardı. Biz bir olduk. Birlik olduk. Birlikte Türkiye olduk, Eskişehir olduk. Biz kavga etmedik. Biz kongrelerimizde makam ve koltuk kavgalarımıza asla tenezzül etmedik. Kardeşliği pekiştirdik. Kongremizi şölene ve düğüne bayram havasına kavuşturduk" diye konuştu.

"ARTIK BANKALAR DİM DİK AYAKTA"

2001 yılında Türkiye'nin kolu ve kanadının kırıldığını ifade eden Erdoğan, "Bu yılda ülkenin umutları söndürülmüştü. Karamsarlık kötümserlik ve umutsuzluk bu ülkenin üzerinde karabasan gibi çökmüştü. Kim vardı iktidarda DSP, MHP ve ANAP. Şu anda ANAP var mı? DSP ise eh. Durmaya çalışıyor ayakta. Uzlaşı içinde oldukları CHP var. MHP malum. Neydi durum kardeşlerim? Finans sektörü çöktü. Ziraat Bankası, Halk Bankası, VakıfBank görev zararı yazıyordu. Ve halkı aldatıyorlardı. Ne olacak bu sektör deniliyordu. Finans sektörünün hali ne olacaktı. Eskişehirli kardeşim, şu anda o görev zararı yazan Ziraat Bankası Türkiye'nin bir numarası. O zaman Ziraat Bankası yüzde 59 faizle benim çiftçi kardeşime ne yapıyordu, kredi veriyordu. Şimdi aynı Ziraat Bankası yüzde 1-5 arasında. Halk Bankası ise şu anda nerelere düştü. Yüzde 10-11 ile kredi veriyor. Çok daha farklı bir şey söylüyorum. Artık bu bankalar dimdik ayakta duruyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE ARTIK YASAKLAR YOK"

Türkiye'nin artık alan el değil veren el durumuna geldiğini söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hani bunlar milliyetçiyiz vatanımızı ve milletimizi çok diyorlardı ya İMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. 23,5 milyar dolar. Şu anda aynı İMF'ye borcumuz 1,7 milyar dolar. İMF şu anda bizden para istedi. Biz de şu anda 5 milyar dolar aktardık. Artık Türkiye alan el değil veren el. Bunlar milliyetçi ya. Milli bankamız Merkez Bankası. Merkez Bankası'nın kasasında döviz rezervi neydi? 27 milyar dolar. Şu başımıza iki elimize alarak düşünmek lazım. Merkez Bankasının kasasında 27 milyar dolar var. Peki bugün ne var? Bugün dikkat edin. 97,5 milyar dolar var. Eğer rahat konuşuyorsak, eğer dimdik ayakta duruyorsak o gücü buradan alıyoruz. Yoksullukların olduğu hükümeti o haldeydi. Yolsuzlukların olmadığı AK Parti bu halde. Artık yolsuzluklar yok. Yolsuzluklar, yasaklar ve yoksulluk olmayacak dedik. Artık Türkiye yasakların olduğu bir ülke değil. Gayet iyi bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'nin milli geliri oranla borcu neydi, biz geldiğimizde kamu net borç stoğu yüzde 73,4'tü. Şu anda milli gelire oranla Türkiye'nin bu stoğu yüzde 39. Bak nereden nereye. Bunu AK Parti iktidarı yaptı. Onlar borçlandı biz borç temizliyoruz."

BAŞBAKAN ERDOĞAN: "PRANGALARI KIRDIK"

10 yıl önce enflasyonun yüzde 30 olduğunu, şu an ise yüzde 8'e gerilediğini ifade eden Erdoğan, "Enflasyon bir canavardı. Bu canavarla mücadeleyi AK Parti iktidarı verdi. Çünkü kalkınan ve gelişen Türkiye için bunlar gerekliydi. Şu anda dünyada Çin'den sonra ikinci ekonomisi büyüyen ülke Türkiye. Nerelerden nereye geldik. Şu anda da iyi gidiyoruz. İnşallah daya iyi olacağız. Milletçe daha güçlü olacağız. Sizde bu heyecan oldukça bizi durdurana aşk olsun. Evelallah durduramayacaklar. AK parti bu ülkenin çimentosu olarak, bu ülkenin birleştirici, kaynaştırıcısı oldu. 14 Ağustos'tan bugüne kadar bize umut bağlayanların umutlarını boşa çıkartmadık. Aksine çoğalttık. 14 Ağustos 2001'den bu yana hayaller gerçek oldu. Büyük hedefler koyduk. Yapılanmaz denilenleri gerçekleştirdik. Olmaz denilenleri olura çevirdik. İmkansızlıklardan kurtulduk. Değişmez deniler şeyleri değiştirdik. Biz hastaneleri birleştireceğiz dediğimizde 'hayır yapamazsınız' dediler. Karşımıza dikildiler. Hepsini birleştireceğiz dedik. Birleştirdik. Ne dedik? Hizmet alımı yapacağız. Benim vatandaşımın istediği hastaneye gitme şansı yakalayacak dedik. Bunu başardık. Eğitim sisteminin hali ortadaydı. Yoğun bir şekilde okullarımız çoğaltıyoruz. Öğretmenlerimizin sayısını artırıyoruz. Modern dünyanın gereği neyse onu yapıyoruz. Böyle gelmiş böyle gider diyenlere ne yaptık. Prangaları kırdık. Yeni bir süreci başlattık. Bu milleti hayalleri ile kucaklaştırdık" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TEK KORKUSU AK PARTİ'DİR"

AK Parti için yazılan senaryoları boşa çıkarttıklarını söyleyen Erdoğan, "Partimi kapatmaya çalıştılar netice alamadılar. 'Cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler seçeriz hem de millete seçtiririz dedik. Çünkü milleten korkuyorlar ve kaçıyorlar. Terörle şiddetle üzerimize geldiler. Bölücü terör örgütü, ülkenin her şehrinde AK Parti teşkilatlarına saldırıyor. Terör örgütünün tek korkusu AK Parti'dir. Güney Doğu Anadolu'da ana muhalefet partisi yandaşı olan BDP ile anlaşıyor, Hakkari'de miting yapıyor. Anlaşma ne? Türk bayrağı dalgalandırmayacaksın. CHP'nin genel başkanı Türk bayrağı olmadan konuşuyor. Ama bizler hamdolsun bayrağımızla 780 bin metrekarenin her yerinde Eskişehir'deki gibi vardık ve var olduk. Çünkü 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek yola çıktık. Ne dedik? Tek millet dedik. Ne dedik tek bayrak dedik. Ne dedik? Tek vatan dedik. Yola böyle çıktık. Bundan taviz vermedik" açıklamalarında bulundu.

"PASLANMIŞ KİLİTLERİ PARÇALADIK"

Bu ülkede etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik yapmayacaklarını belirten Erdoğan, "Biz bu ülkede Türkü, Kürdü, Çerkezi, Gürcüsü, Abazısı, Tatarıyla, velhasıl yaratılanı yaratandan ötürü sevdik ve yola böyle yürüdük. Biz 75 milyonu kucakladık. Ama onları böyle yapmadı. 75 milyonun partisi olduk. Onun için biz 81 vilayetin tamamında varız. Ama bunlar yok. İşte bunu Eskişehir'de de sizlerle beraber ortaya koyduk. Türkiye ön yargıları kırdık. Türkiye'nin makus tarihini değiştirdik. Biz paslanmış kilitleri parçaladık. Türkiye'nin üzerindeki tozları sildik ve süpürdü attık. Biz başlangıç yaptık. Biz bir yol açtık. Türkiye'ni aydınlık uğruna bu yoldan yürüyoruz. 10 yıl önce dünyanın değişik yerlerine gittiğimizde bize farklı bakıyorlardı. Gittiğimiz yerlerde arktık 'bunu nasıl başardınız' diyorlar. Bazıları 'sizin siyaset anlayışınız nedir?' diyorlar. Ana muhalefetin genel başkan yardımcılarından birisi de16 Avrupa Birliği üyesi ülke 'Türkiye örnek almalıdır' derken, 'Türkiye örnek alınacak bir ülke değil' diyerek mektup yazıyor. Düşünebiliyor musunuz? CHP zihniyeti bu. Bu kişi dış işlerinde en üst düzeyde görev yapmış bir kişi. Bunlara güven olmaz. Bunlar yetkili olarak büyükelçi diye gittiğinde ben bunlara nasıl güveneyim. İşte bu insanların toplandığı CHP çatısının ne olduğunu anlayın. Türkiye'nin aydınlık geleceğine bir daha kilit vurulamayacak. Bu kilitler artık kırıldı. Bizim açtığımız kapılar gençler ilerleyecek" açıklamalarında bulundu.

"DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR"

Darbelerin Türkiye'nin önünde pranga olmayacağını ifade eden Erdoğan, "Demokrasi, bu ülkede artık milletin ferasetiyle kesinti uğramayacak, haklar ve özgürlükler geriye gitmeyecek. Bu ülkenin ekonomisi artık daralmayacak. Bu ülkenin barış mesajları, bu ülkede hamdolsun varlığını sürdürecek. Bu kıtaları aşacak. 81 vilayette bu aşkla büyüyecek. Türkiye'yi büyütecek. AK Parti olarak biz bunu başardık. AK Parti teşkilatı olarak bu süreci başlattık. AK Parti'nin neferleri olarak geleceğin temellerini bugünden attık. Aydınlık bir gelecek için temelleri en sağlam şekilde döşedik. AK parti olarak, daha yapacak çok işimiz var. Kat edeceğimiz uzun bir mesafemiz var. Menzile ulaşmak için gece gündüz gideceğiz. Geçitler olmayan yerlerde geçitler attık. Dağları deldik. Ferhat gibi. Bu millet Şirin, biz Ferhat olduk" dedi. 

"AK PARTİ İÇİN FAL BAKANLARIN HEVESLERİ KURSAĞINDA KALACAK"

30 Eylül'de Ankara'daki büyük kongrede 4. ve son kez genel başkanlığına aday olacağını belirten Erdoğan, "Biz 12 Haziran milletvekili seçimlerinde 3. dönem ve son kez milletvekili seçildik. Bir dönem ara vererek, ondan sonra herkesin milletvekili olma şansı var. 30 Eylül'de Ankara'daki büyük kongrede bu düzenlemelerde inşallah yerini buluyor. Yine verdiğimiz sözün gereği olarak 4. ve son kez genel başkanlığa aday olacağız. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki her yaşta en iyileri kendisinin yapacağı yanılgısına kapıldılar. Bu ülkeye öyle genel başkanlar geldi ki her şeyin en iyisin bildiklerini sandılar. Bu ülkeye öyle yöneticiler geldi ki oturdukları koltukları tapulu malları gibi gördüler. Bu anlayışı elimizin tersiyle ittik ve itiyoruz. Bu ülkenin birikimli ve tecrübeli yetenekli inançlı evlatları var. Fırsat bekleyenlere, imkan bekleyenlere fırsat vereceğiz. Bu partiyi ve hareketi tanımayanlar, ellerini ovuşturarak fitne ve nifak çıkmasını, hırsın öne çıkmasını bekliyorlar. Ben yüreğimle inanıyorum ki bu partide davada bu harekette teşkilatta asla ve asla bu tartışmalar yaşanmayacak. Ellerini ovuşturanlar hayal kırıklığı yaşayacaklar. Fal bakanların niyet okuyanların, tasarım yapanların hevesleri bir kez daha kursaklarında kalacak. İnanıyorum ki yeni süreçte de dostluk kazanacak ve dayanışma kazanacak. Kardeşlik kazanacak. Eskişehir'de son il kongremizi gerçekleştirirken, artık büyük kongre sürecine adım atarken, tüm teşkilatımızın mensuplarına teşekkür ediyorum. Helallik diliyorum. Ben hakkımı helal ediyorum. İnşallah önümüzdeki Cuma günden itibaren Ramazan ayına giriyoruz. Ramazan'da iç muhasebemizi yapacağız. Özümüzü ve ruhumuzu bir kez daha tazeleyeceğiz. Yenileyeceğiz. Ardından da büyük kongrede milletin önüne hesaba çekilmeden kendimizi hesaba çekeceğiz" dedi.



Bu haber 1,228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,573 µs