En Sıcak Konular

'Demirel'e güvenmeyin '

15 Temmuz 2012 11:01 tsi
'Demirel'e güvenmeyin ' Süleyman Arif Emre, Eşref Bitlis'in kendilerine Demirel'in Erbakan'a karşı askeri dolduruşa getirdiğini ve Demirel'e güvenmemeler, gerektiğini söylediğini açıkladı

Milli Görüş partilerinin tümünde önemli görevler üstlenen Süleyman Arif Emre, TBMM darbe komisyonuna açıklamalarda bulundu.

Radikal Gazetesi'ndeki habere göre merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın yakın kurmaylarından Süleyman Arif Emre, komisyona verdiği ifadede Eşref Bitlis'in eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e güvenilmemesi gerektiğini söylediğini belirtti.

Emre, 28 Şubat sürecinin mimarı olarak Süleyman Demirel'i gösterirken Demirel'in Erbakan'a karşı askeri dolduruşa getirdiğini anlattı. Uçak kazasında ölen Eşref Bitlis Paşa'nın da Demirel konusunda kendilerini uyardığını aktarıyor:

"Demirel, bizim katılmadığımız şûrada veya Milli Güvenlik Kurullarında, devamlı Erbakan'ın ve bizim aleyhimize paşaları dolduruşa getiriyordu. Bunu kafamdan atmıyorum. Eşref Bitlis Paşa benim amcamın oğlunun yakın akrabasıdır. Onun evine gelmişti. Orada dedi ki 'Arif Bey, Demirel mütemadiyen sizin aleyhinizde askeri kışkırtıyor. Hoca'ya da söyleyin, Demirel'e güvenmeyin'."

CELAL BAYAR: DİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Süleyman Arif Emre, Türkiye'deki darbelerin ve parti kapatmaların Lozan'daki gizli celsede Batılılara verilen söze dayandığı iddiasını ortaya attı. Emre, Zaman zaman tarihçilerin de gündeme getirdiği bu iddiayı 3'üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar açık bir şekilde söylediğini ifade ediyor. Emre'ye göre DP iktidarı döneminde Celal Bayar, gençlere, "Söyleyin bakalım gençler, laikliğin bizdeki esas hedefi nedir" sorusunu yöneltiyor. Gençler, "Din-devlet işlerinin ayrılması" gibi klasik cevaplar veriyor. Bayar, gençlere 'hayır' diyerek anlatmaya başlıyor: "Biz zor anda, gizli celsede Batılılara söz verdik. Belli bir zaman içinde bu millete bu dini unutturacağız. Bizdeki laikliğin gayesi budur".

Emre, halen hayatta olan Hulusi Özkul isimli Adana eski milletvekilinin konuşmanın tanığı olduğunu belirttikten sonra Bayar'ın şunları söylediğini de ekledi: "Bu Batılılara verilen gizli sözün bekçiliğini bizde devlet başkanları yapar. Ordu yapar, mahkemeler yapar. Benden sonraki devlet başkanları da aynı görevi yapacaklardır. Batılılara böyle söz verdik, hadi bakalım inkılapçı gençler, böyle bilesiniz, böyle hareket edesiniz." Süleyman Arif Emre, iddiasını destekleyen bir başka detay daha verdi: "Hukuk Fakültesi'nde 1944 senesinde Lozan seçmeli ders olarak bize okutulmuştu. Nusret Mete isminde bir profosörümüz, o da aynı şekilde, 'Bizde laikliğin gayesi budur' demiştir."

Emre, 'DP'nin büyük günahı' olarak gördüğü bir anıyı da paylaştı:

"Hüseyin Üzmez, gazeteci Ahmet Emin Yalman'ı vurmuştu. Menderes'in başında olduğu DP, yargı sürecine müdahale ediyor. Bozma kararı veren 1. Ceza Dairesi'nin başına Salim Başol'u atıyor. 27 Mayıs olunca Salim Başol, Menderes ve 2 bakanını asan Yassıada Mahkemesi'nin başına getirilmişti."

ERBAKAN İSVİÇREYE TEDAVİ İÇİN GİTTİ

Emre, Erbakan'ın sanıldığı gibi askerlerin isteği doğrultusunda değil, bambaşka bir gerekçeyle İsviçre'ye gittiğini söyledi. Erbakan'ın fazla kilolarından kurtulmak için İsviçre'ye gidip bir klinikte 'obezite' tedavisi gördüğünü ifade eden Emre, Erbakan'ın Erbakan'ın 110 kiloya çıktığını ve Milli Nizam'ın kapanması üzerine kalp spazmı geçirdiğini belirterek İsviçre'de bir rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüğünü kaydetti.



Bu haber 1,369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,610 µs