En Sıcak Konular

'İsrail'le kapışıyorsan açık vermeyeceksin'

15 Temmuz 2012 09:13 tsi
'İsrail'le kapışıyorsan açık vermeyeceksin' "Hem topluca hücum edeyim hem de kontraatak golü yemeyeyim diyemezsiniz."

Peki o zaman mesele kaynaksa bu son haberleri nasıl yorumlamak lazım?.. Türk Hükümeti söyleyemiyorsa, ben söyleyeyim... Mavi Marmara Olayı’nın hemen sonrasındaki AP ve Telegraph haberleri hangi saikle çıktıysa bunları da öyle düşüneceksiniz.

O haberlerde nereye baktıysanız bunlarda da oraya bakacaksınız. Ve gazetecileri yalan yazmakla suçlamak yerine... Eğer dünya sahnesinde İsrail gibi bir ülkeyle çata çat kapışıyorsanız, Washington uzantılı hiçbir olayda açık vermeyecekseniz.

26 Ocak’taki ‘Amerikan Özel Kuvvetleri Türkiye’de üsler açacak’ haberini hatırlıyor musunuz?.. Orada da haberi bulan yine Adam Entous’du. Ve Uludere Olayı’nda bana bilginin sızdığı yerin ABD Kongresi olduğunu açık açık söyleyen Pentagon yetkilisinin dediği gibi, muhtemelen Wall Street Journal’ın hem ‘Özel Üs’ hem ‘Uludere’ hem de ‘Türk Jeti’ haberlerinin hepsinde de ilk kaynak hep Kongre’ydi. Obama’nın elini kolunu bağlayan, İsrail Başbakanı konuşma yapmaya geldiğinde kalkıp ayakta alkışlayan Kongre.

İkisi bir arada olmaz. Hem NATO’da İsrail’i veto ettiğinizi bağıra bağıra söyleyeceksiniz hem de aynı sırada birileri Journal’a Uludere’yi üflemesin isteyeceksiniz. Hem Küresel Terörizmle Mücadele Forumu’na İsrail’i aldırmayacaksınız hem de aynı sırada Journal Türk jeti yazısı yayınlamasın diyeceksiniz.

Bugün Başbakan, İsrail’in Ortadoğu’daki işlerini açıkça eleştirebilen birkaç küresel liderden biri. Şimdiye kadar birilerinin çoktan söylemesi gerekenleri cesaretle söylemesini de tarih eminim unutmayacaktır.

Ancak onun sevdiği dille anlatırsam. Hem topluca hücum edeyim hem de kontraatak golü yemeyeyim diyemezsiniz.

Tabii ki Journal’ın patronunun eğilimi belli. Hassasiyetleri malûm. Ama işini yapan gazetecilerin bu meselede hiçbir rolü yok. Her olayda şeffaf davran, doğru olmayan bir şey söyleme, hukuk işlesin bunlar olmaz... Julian da Adam’ın getirdiği hikâyeleri Pentagon’da kovalamak zorunda kalmaz.

Tolga Tanış / Hürriyet (İlgili kısım)



Bu haber 1,644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    19,646 µs