En Sıcak Konular

80 milyon euro teknik destek

13 Temmuz 2012 10:51 tsi
Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına 80 milyon euroluk teknik destek sağlandı.



Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğini hedefleyen müzakere sürecinin genel koordinasyonunu yürütmenin yanı sıra sürecin önemli aktörleri arasında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının Avrupa Birliği ile ilgili yürüttüğü çalışmalara, faaliyetlere ve projelere teknik bilgi ve uzmanlık da sağlıyor.

Bakanlık tarafından sağlanan teknik desteğin en önemli araçlarından biri olan 'Avrupa Birliği'ne Entegrasyon Sürecini Destekleme Faaliyetleri Projesi (SEI)', Türkiye ile Avrupa Birliği arasında gerçekleştirilen mali işbirliği çerçevesinde destekleniyor. SEI'nin uygulamaya başlandığı 2002 yılından itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen 300'ü aşkın çalışma ve faaliyete Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından sağlanan desteğin büyüklüğü 80 milyon euro düzeyine ulaştı. Önümüzdeki dönemde, yaklaşık 30 milyon euro daha kurum ve kuruluşların istifadesine sunulacak.

SEI kapsamında, kamu kurum ve kuruluşları tarafından tarım ve kırsal kalkınmadan ulaştırma ve haberleşmeye, adalet, yargı ve temel haklardan mali hizmetlere, çevreden enerjiye, sağlıktan sanayiye kadar pek çok alan ve sektörde yürütülen çalışmalara finansman desteği sağlanıyor. Kamu kurum ve kuruluşları, Avrupa Birliği projeleri için gereken dokümanları hazırlamanın yanı sıra fizibilite raporları, sektör durum ve ihtiyaç analizleri, eylem planları, seminer ve çalışma ziyaretleri ile insan kaynakları analizleri gibi çalışmalar için de SEI desteğine başvuruyor.

SEI kaynağının, kamu kurum ve kuruluşları tarafından etkin olarak kullanıldığını belirten Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Kurum ve kuruluşlarımızın SEI projesini sahiplenmek adına göstermiş oldukları çaba ve sergiledikleri yakın işbirliğinden duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim." dedi.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından SEI kaynağının kullanımını daha da yaygınlaştırmak amacıyla SEI Rehberi, İş Tanımı Hazırlama Rehberi ve Örnek SEI Uygulamaları adı altında üç yeni yayın hazırlığının tamamlandığını ifade eden Bakan Bağış, bu çalışmaların kamu kurum ve kuruluşlarının AB'ye üyelik sürecinde ortaya çıkan ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olacağını vurguladı.

Cihan



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,072 µs