En Sıcak Konular

Ölüdeniz'de foseptik suyunun dışarı boşaltıldığı iddiası

12 Temmuz 2012 14:51 tsi
Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde engelli öğrencilerin kaldığı bir kampın foseptiğini kanala akıttığı iddia edildi.

İstanbul-Bakırköy Belediyesi'nin engelliler ve yetiştirme yurtlarında kalan öğrenciler için Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde kamp yaptırdığı tesisin, foseptik ve atıklarını hemen bitişiğindeki kanala verdiği ileri sürüldü. Kanala bırakılan bu foseptik nedeniyle çevrede koku ve aşırı sinek oluşumuna neden olduğunu belirten İsmail Yılmaz, atıkların yer altı sularına karıştığını iddia etti. Söz konusu foseptik nedeniyle bahçesinde beslediği köpeğinin aniden rahatsızlanarak öldüğünü kaydeden Yılmaz, aile fertlerinin bu nedenle sürekli hastalandığını iddia etti.

Yılmaz, şunları söyledi: "Kamptan bırakılan foseptik suyu kanala bırakılıyor. Özellikle geceleri ve hafta sonları yapıyorlar bunu. Foseptik nedeniyle geceleri sinekten duramıyoruz. Ayrıca bırakılan bu foseptiğin içme suyumuza karıştığını sanıyoruz. Öyle ki eşim ve çocuklarım sürekli hastalık halindeler. Konuyu gerekli yerlere ilettim. Fakat 6 aydır herhangi bir çözüm bulamadım. En son çare Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüştüm. Bakanlıktan yetkililer geldiler, buradan numune aldılar. Şimdi bu sonuçları bekliyoruz. Ama görünen köy kılavuz istemez. Buradan akan pis suyu ve kokusunu biz çekiyoruz. Burası bir turizm beldesi. Binlerce turist buraya tatile geliyor. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

Seçim çalışmaları sırasında Fethiye'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ziyaret ettiği kampın işletmecileri ise iddiaları yalanladı. Bakanlık yetkililerinin tesisten numune aldıklarını doğrulayan Şeramuz Demirbuğa, tesislerinde arıtma sistemi bulunduğunu, kanala bırakılan suyun da arıtılmış su olduğunu söyledi. Vatandaşların kendilerini sürekli şikayet ettiğini ifade eden Demirbuğa, "Bizim yasal olmayan bir durumumuz yok. Bakanlıktan yetkililer geldiler, numune aldılar. Ancak şu ana kadar bize olumsuz bir bilgi gelmedi. İddialar asılsız ve yalandır. Ben bu suyla tesisteki ağaçlarımızı suluyorum." açıklamasında bulundu.(CİHAN)



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,553 µs