En Sıcak Konular

Ehliyet sınavları bundan böyle zorlaşıyor

12 Temmuz 2012 10:26 tsi
Trafik Güvenliği Yüksek Kurulu Başkanlığı, halen Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının, “bağımsız bir kuruluş tarafından yapılması” kararını aldı.

Kurul, direksiyon sınavının kriterlerinin yükseltilmesini ve sınavlarda profesyonel sınav yapıcılarının bulunmasını talep etti.

Sınavlar zorlaşacak

Milliyet’in edindiği bilgilere göre, Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kurul çalışmalarıyla ilgili alınan kararlar, özel bir yazıyla il valiliklerine gönderildi. Yazıda, alınan kararlar tek tek belirtilirken, halen Türkiye’de tartışılan sürücü kursları ve ehliyet sınavlarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kararlara da yer verildi.
Erdoğan’ın “son onay” olarak imza koyduğu kararlarda sürücü eğitimi ve sınav sisteminin yeniden yapılandırılması amacıyla yasal çalışma başlatılması talimatı verildi. Daha iyi sürücüler yetiştirilmesi amacıyla, sürücü sınavlarının MEB tarafından yetkilendirilecek bağımsız bir kuruluşa yaptırılması kararı alındı.
Sürücü sınavlarında profesyonel sınav yapıcıların görev almasının yanı sıra direksiyon sınavında başarılı olma kriterlerinin artırılmasına, kursların ve direksiyon sınavlarının MEB, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevlilerinden oluşan bir komisyonca denetlenmesine karar verildi.

1 yıl aday sürücülük

Kurul kararları arasında, ilk defa ehliyet alacakların iyi birer sürücü olmalarını sağlamak ve trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, mevzuatta gerekli düzenlemelerin yapılarak 1 yıl süreyle aday sürücülük uygulaması başlatılması da yer aldı.

Kaynak: Milliyet



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs