En Sıcak Konular

'Özellere' görev yok

12 Temmuz 2012 09:36 tsi
Özel yetkililerin yerine kurulan terör mahkemelerinde özellikle Balyoz ve KCK soruşturmasını yürüten savcılara görev verilmedi.

3. Yargı Paketi ile göreve başlayacak olan terörle mücadele soruşturmalarının savcıları belli oldu. KCK Soruşturmasında MİT mensuplarını şüpheli sıfatıyla ifade vermeye çağıran Sadrettin Sarıkaya, Balyoz savcısı Hüseyin Ayar, Bilal Bayraktar ve Başsavcıvekili Fikret Seçen’e yeni kurulacak mahkemelerde görev verilmediği öğrenildi. Seçen, ilk olarak kendilerine bilgi gelmediğini ifade ederek, “Olursa da HSYK’nın takdiri, karara saygılıyız” dedi.

İstanbul Adliyesi’nde dün özel yetkili savcıların ağzını bıçak açmadı. Savcılar odalarında HSYK’nın atadığı hakim ve savcılarla ilgili haber bültenlerini pür dikkat takip etti. İstanbul Adliyesi’ndeki özel yetkili savcıların son günlerde tamamının yeni mahkemelere atanmayacağı dedikodusu yapılıyordu. Dün HSYK’nın atama yaptığı ve özellikle MİT soruşturması ile Balyoz davasına bakan 4 savcının yetkilendirilmediği öğrenilince adliye koridorları hareketlendi. Seçen’in odasına bilgi almaya gittiğimizde ise Seçen, HSYK tarafından yetki verilmeyen Balyoz savcısı Hüseyin Ayar ile beraber gelişmeleri televizyondan takip ediyordu. Seçen, kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini, gelişmeleri haber kanallarından takip ettiğini belirterek, “Olursa da HSYK’nın takdiri, karara saygılıyız” dedi. Atamalar kapsamında 4 ismin görev tanımları değişirken onlardan Seçen’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevine devam edeceği öğrenildi.

MİT tasfiyesi mi?
görev verilmeyen Fikret Seçen, Bilal Bayraktar ve Sadrettin Sarıkaya MİT soruşturmalarını yürüten savcılardı. Sarıkaya, yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve 2 MİT görevlisini ifadeye çağırmıştı. Başsavcıvekili Fikret Seçen soruşturmaya izin verdi. Bunun üzerine yaşanan MİT krizinin ardından Sadrettin Sarıkaya, soruşturma dosyasından alındı ve soruşturma dosyası özel yetkili savcı Bilal Bayraktar’a verildi. KCK ’da Bilal Bayraktar tarafından kabul edilen Basın Komitesi iddianamesinde MİT mensuplarının dosyasının ayrıldığı ve soruşturmanın devam ettiği açıklanmıştı. Bilal Bayraktar, son olarak MİT soruşturmasını yürütüyordu.(ajanslar)

Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,472 µs