En Sıcak Konular

CHP'de çarşaf liste sancısı

11 Temmuz 2012 12:08 tsi
CHP'de 34. Olağan Kurultay için son haftaya girilirken, partiyi yerel ve genel seçime taşıyacak yeni yönetim de merak konusu oldu.

60 kişilik PM için 600'ü aşan başvuru olması beklenirken, partide, "blok mu, çarşaf mı" sıkıntısı yaşanıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önce çarşaf liste olacağını açıklamasına karşın, il başkanları "Muhaliflerce delinebilir" gerekçesiyle blok liste talep ediliyor. Kurultayda 600 PM adayı çıkması durumunda tüm bu isimler bir listeye yazılacak ve en yüksek 60 oyu alan PM'ye girecek. Kılıçdaroğlu'nunu istediği PM adaylarını bir anahtar listeyle dağıtması ve delegelerin de bu 60 kişiye oy vermesi bekleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, yerel seçimi çok önemsediği ve güçlü bir kadro ile seçime girmeyi istediği için, tartışılmayacak bir anahtar liste ile PM seçimlerine gitmeyi planladığı ifade ediliyor.

Tema: Şimdi iktidar zamanı

CHP'de 17-18 Temmuz tarihlerinde yapılacak kurultayda Divan Başkanı olacak isim, son dakika bir sürpriz olmazsa belirlendi; eski Genel Başkan Altan Öymen. Kılıçdaroğlu dün tüm gün TBMM'deki makam odasında "kurultay mesaisi" yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun vekillerden gelen PM taleplerine karşın, "Değerlendireceğiz" demekle yetindiği ve kimseye net ifadeler kullanmadığı öğrenildi. CHP'nin kurultayda ana sloganı da belli oldu. CHP, 2014 yerel ve genel seçimlerine taşıyacak kadrolarını belirleyeceği kurultayında ana temayı, 'Şimdi iktidar zamanı' olarak belirledi. Kurultaya sunulacak rapora göre CHP'de yerel seçim çalışmaları, 3 aşamalı götürülecek. Bu aşamalar, "CHP'li olan belediyelerin korunması", "CHP'nin yüzde 5 oy ile kaybettiği yerlere özel çalışma yapılması" ve "Kazanılması zor olan yerlerde oyların olabildiğince artırılması" olarak sıralandı. Bu çerçevede nüfusu 100 binin üzerinde olan 58 CHP'li belediyenin korunması hedefleniyor.

VATAN



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs