En Sıcak Konular

Ya Alevilik başka bir dinse!

11 Temmuz 2012 11:24 tsi
Ya Alevilik başka bir dinse! "Hüseyin Aygün "Alevilik dindir! İbadeti de cemdir!" teorisinin altını nasıl dolduracak? "

Peki o halde neden devletin din işlerine yol vermekle, inançta eşitlik sağlamakla mükellef olan Diyanet Aleviler'e karşı ayrımcılık yapıyor?
Neden, "İbadetimi cemevinde yapmak istiyorum" diyen Alevilere ısrarla camiyi işaret ediyor? Neden biliyor musunuz? Çünkü Alevilerin dışarıya verdiği fotoğraf bunu gerekli kılıyor!
Maalesef sorun Diyanet'te değil! Sorun Alevilerin kendisinde.
Birlik yok! Dirlik yok! Bütünlük yok! Karman çorman bir resim var ortada ve bu resimde de milyonlarca insan var.
Kimi diyor ki mesela; "Aleviyim. Elhamdülillah Müslümanım. Hz. Muhammed Peygamberim. Hz.Ali'nin yolu yolum. İslamiyet'in bütün ritüelleri de düsturum!" Kimi diyor ki; "Aleviyim. Elhamdülillah Müslümanım. Hz. Muhammed Peygamberim. Hz. Ali'nin yolu yolum. Ama ben camide değil, cemevinde ibadetimi yaparım. Dedelerim bana ne yol gösteriyorsa ona göre inancımı yaşarım!"
Kimi ise diyor ki; "Aleviyim evet ama Müslüman değilim. Aleviliğin kökü İslamiyet, Peygamberi Hz. Muhammed, Hz. Ali'nin yolu da yolum değil! Bizim yolumuz başka bir yol!"
Kimi de diyor ki Meclis'te cemevi yapılması talebi reddedilen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün gibi; "Alevilik başka bir dindir!
İbadeti cem, ibadet yeri de cemevidir!"
Bakıyorum şimdi bu resme ve emin olun bir Alevi olarak bile benim kafam allak bullak oluyor. Soruyorum tabii haliyle; "Ya peki ben hangisindenim?
Ben nasıl bir Alevi'yim?"
En sonuncusuna yani Hüseyin Aygün'ün, Diyanet'inkine taş çıkartacak "Alevilik başka bir dindir!" fetvasına ise iyice dumur oluyorum. Panik halde geveliyorum tabii ondan sonra da; "Yahu Alevilik başka bir dinse peygamberimiz kim o zaman? Kitabımız hangisi? Şartları nelerdir? Ne yani şimdiye kadar ettiğim dualar filan boşa mı gitti? Yanlış mı yaptım? Ne yapacağım peki bundan sonra?
Kime sığınacağım? Kimden yardım alacağım?"
Dayanamayıp sonunda Alevilik konusunda bilgisine güvendiğim bir başka Dersimli olan Cafer Solgun'u arıyorum. Aktarıyorum az evvel okuduğunuz satırlardaki endişelerimi. O da diyor ki; "Valla ben de bilmiyorum. En iyisi Aygün'e sormak lazım. Madem Alevilik başka bir din filan diye çıktı ortaya. O zaman altını da doldursun. Doldursun da biz de hakikaten hangi dinin mensubuymuşuz gerçekte öğrenelim!"
Evet. Galiba en iyisi Aygün'ün ikinci fetvasını beklemek. Bakalım ne diyecek? O müthiş, "Alevilik dindir! İbadeti de cemdir!" teorisinin altını nasıl dolduracak? 

Sevilay Yükselir / Sabah (İlgili kısım)



Bu haber 2,381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,919 µs