En Sıcak Konular

Kaplan: Süreci baltalayanları deşifre edeceğiz

10 Temmuz 2012 13:34 tsi
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, yeni Anayasa sürecini baltalayanları deşifre edeceklerini belirterek, ''Ancak bu süreci asla ve asla tıkayan biz olmayacağız'' dedi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda usulde bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Üç siyasi partinin ''yasakçı, devletçi ve güvenlikçi'' anlayışıyla BDP'nin ''özgürlükçü ve sivil'' anlayışı arasında zaman zaman tartışmalar yaşandığını belirten Kaplan, ''Ancak üç siyasi parti, bazı davranışları alışkanlık haline getirmeye başladı. Hassas konuları 'parantez içine alalım, geçelim' anlayışı, bizim kabul edebileceğimiz bir anlayış değil'' diye konuştu.

BDP milletvekilleri ve partinin yetkili organlarıyla toplantı yapacaklarını ve daha net görüşleri kamuoyuyla paylaşacaklarını vurgulayan Kaplan, ''Milyonların olduğu bir ülkede dil özgürlüğünü konuşamayacaksak nasıl anayasa yapacağız? Biz, Kenan Evren'in anayasasını cilalamak, yamamak için gelmedik. Biz bu süreci baltalayanları deşifre edeceğiz ancak bu süreci asla ve asla tıkayan biz olmayacağız'' ifadelerini kullandı.

Kaplan, tıkanan sürecin aşılması için çaba içinde olduklarını söyleyerek, ''Toplumsal sözleşme yapacaksak, toplumun sözleşmesini yapacağız, üç partinin sözleşmesini yapacaksak ayrı'' dedi.

Usul kanunlarının takdiri değil emredici olduğuna işaret eden Kaplan, ''Yapılan değişikliklerin ardından özel yetkili mahkemeler hemen karar vermesi gerekirken milletvekillerinin taleplerini reddediyor. Buna vicdan, insanlık suskun kalamaz'' diye konuştu.

aa

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,810 µs