En Sıcak Konular

Meşal Ürdün ziyaretini tamamladı

10 Temmuz 2012 12:48 tsi
Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyetinin bu yıl ikincisi gerçekleşen Ürdün ziyareti on iki gün sürdü. Ürdün ziyaretini tamamlayan Halid Meşal ve Hamas Heyeti Amman'dan ayrıldı.



Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, on iki gün süren resmi ziyaretin ardından dün (9 Temmuz Pazartesi) Ürdün'ün başkenti Amman'dan ayrılarak Katar'a döndü.

Bu yıl ikinci kez gerçekleşen ve daha kapsamlı olan Ürdün ziyareti sırasında Hamas lideri ve beraberindeki heyet başta Ürdün Kralı Abdullah Es-Sani olmak üzere birçok Ürdünlü yetkiliyle ve Ürdün'ün ileri gelen şahsiyetleriyle görüştü.

28 Haziran Perşembe günü başladığı Ürdün ziyaretinde Halid Meşal ilk önce Ürdün Kralı Abdullah Es-Sani ile bir araya geldi ve Kral Abdullah ile sarayında öğle yemeği yedi.

Daha sonra Halid Meşal ve beraberindeki Hamas heyeti, Prens Ali Bin El-Hüseyin ve Ürdün Başbakanı Fayiz Et-Taravine, Kraliyet Divanı Başkanı Riyad Ebu Kerki, Kral Abdullah'ın Özel Kalem Müdürü Imad Fahuri ile görüştü. Halid Meşal ve Hamas heyeti ayrıca Ürdün İstihbaratı Başkanı ve diğer bazı Ürdünlü yetkililerle bir araya geldi.

Ürdün ziyareti sırasında Halid Meşal'e eşlik eden Hamas heyetinde Sami Hatır, Muhammed Nezzal, Dr. Halil El-Hayye, Mahir Ubeyd, İbrahim Ğuşe ve Muhammed Nasr yer aldı.

Hamas lideri, Amman'da ayrıca Ürdünlü gazetecilerle bir araya gelerek ziyaretiyle ilgili bilgi verdi. Ürdün ziyaretinin ve Hamas heyetinin Ürdün Kralı Abdullah ile görüşmesinin olumlu bir havada geçtiğini söyleyen Meşal, Ürdünlü yetkililerle yaptığı görüşmelerde Hamas Hareketi'nin çeşitli konulardaki tavrını ve görüşünü aktardığını belirtti. (Filistin Enformasyon Merkezi)



Bu haber 562 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,574 µs