En Sıcak Konular

Sel felaketinde soruşturma

10 Temmuz 2012 09:09 tsi
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Temmuz'da yaşanan sel felaketinde TOKİ Kuzey Yıldızı Konutları'nda 5 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma başlattı.


Görevli savcılar ile bilirkişiler olayın ardından Canik ilçesinde bulunan TOKİ konutlarında inceleme yaptı. İncelemede ölümlerle ilgili bir kusurun olup olmadığının araştırıldığı öğrenildi.
 
Samsun'da 12 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından Canik ilçesinde hayat normale dönerken, yargı olayı soruşturmaya başladı. Konuyla ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fahri Gülay, felaket sonrası hayatını kaybeden 12 kişi için soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini söyledi. Özellikle felaketin sembolü olan ve en çok can kaybının yaşandığı Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları'nda hayatını kaybeden 4'ü çocuk 5 kişiyle ilgili olarak ön incelemeyi bitirdiklerini hatırlatan Gülay, "TOKİ konutlarının olduğu alana bizzat kendim giderek inceleme yaptım. Burada hayatını kaybedenlerle ilgili bilirkişi de incelemelerde bulundu. TOKİ'deki ölümlerle ilgili kusuru bulunanların araştırılması, kusuru olanların bulunması için inceleme başlatıldı. İncelemenin ardından kusuru olanlarla ilgili olarak soruşturma o süreçten sonra başlatılacak." diye konuştu. Geçtiğimiz çarşamba günü meydana gelen sel felaketinde, TOKİ konutlarında bodrum katlarında oturan Kenan Yazıcı (43), Mücahit Yazıcı (16), Bedirhan Yazıcı (9), Abdullah Yılmaz (5) ve Hüseyin Yılmaz (1,5) sel suları altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Evleri oturulamayacak durumda olanlara 150 daire hazırlandı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, selde evleri oturulamayacak durumda olan vatandaşları belediyenin mülkiyetindeki dairelere taşıyacaklarını söyledi. Evleri zarar gören 100 civarında vatandaşı bir yere taşımaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Elimizde daha önce TOKİ kentsel dönüşümleri kapsamında yapılmış, Büyükşehir Belediyesi'nde mülkiyeti olan 150'ye yakın daire var. Hiçbir kira almadan 6-7 ay, belki de 8 aylık bir sürede evleri oturulamayacak durumda olan vatandaşlarımızı bu evlere taşıyabileceğiz.'' diye konuştu. Yılmaz, ev eşyalarını hayırseverler ve belediyelerin elindeki imkânlarla temin edeceklerini vurguladı. Doğalgaz dağıtım şirketi SAMGAZ'ın, Samsun'da yaralar sarılıncaya kadar geçen süre içinde mağdur olan vatandaşların gaz paralarını almayacağını vurgulayan Yılmaz, "YEDAŞ şirketi de elektrik parası almama kararı aldı. Hep beraber yarayı sarmaya devam ediyoruz. Büyük oranda da toparladık, herkes sakin ve rahat olsun. Hiçbir şekilde panik içerisinde olmamızı gerektirecek bir şey yok.'' şeklinde konuştu.

Samsun Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise sel felaketinin yaşandığı Canik ilçesindeki Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları, Gaziosmanpaşa Mahallesi ve Yılanlıdere mevkiindeki selden etkilenen yerlerde geçici sağlık ekibi oluşturduklarını söyledi. Kasapoğlu, "4 gündür ekiplerimiz orada. Doktor, ebe, hemşire ve psikologlar selin yaşandığı bölgede sağlık hizmeti veriyor. Özellikle selden zarar gören insanlara psikolojik destek veriyoruz. Selzedelerin sorunları çözülünceye kadar çalışmalarımız devam edecek.'' dedi.

zaman


Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,702 µs