En Sıcak Konular

Olimpiyat'ın onur konuğu

10 Temmuz 2012 08:15 tsi
Olimpiyat'ın onur konuğu
İngiltere Başbakanı Cameron'un özel davetine Başbakan 'evet' dedi.

Spor Bakanı Suat Kılıç, Tayyip Erdoğan'ın 27 Temmuz'daki 'açılış'a katılacağını açıkladı. Erdoğan, Cameron ile Kayaalp veya Filenin Sultanları'nın bir karşılaşmasını izleyecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 27 Temmuz'da başlayacak Londra Olimpiyat Oyunları'na gidiyor... Bu haberi Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç dün Avrupa şampiyonu atletleri kabülünde açıkladı. Kılıç, 'Başbakan, Londra'ya gidecek' dedi.
 
Tek cümlelik bu bilgi çok önemliydi. Akşam; konuyla ilgili araştırma yaptı, ilginç bilgilere ulaştı. Öncelikle davet İngiltere Başbakanı David Cameron'dan haziran başında gelmişti. Cameron nazik bir diplomatik dille Başbakan Erdoğan'a şu mesajı iletmişti:
 
'Sayın Başbakan; Rekor sayıda sporcuyla katılacağınız Londra Olimpiyat Oyunları'nda sizi ağırlamaktan onur duyarım. Sizi açılış törenimizde görmek isteriz. Türk sporcularının madalya şansının yüksek olduğu bir müsabakayı da birlikte izlemek isterim.'

DOLMABAHÇE'DE YEMEK
 
Tarihte ilk kez bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na gönderilen davet üzerine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte değerlendirme zirvesi yaptı. İngiltere'nin bu katılıma siyasi açıdan da büyük önem vermesi, 2020 Olimpiyatları adaylığımıza destek olması ve Türk sporcularının moral bulması için 'davete icabet' kararı alındı. 

Böylece rekor sayıda sporcu ile katılacağımız olimpiyatlarda Başbakan Erdoğan da yer alacak. Erdoğan 26 Temmuz'da Suat Kılıç ile birlikte İngiltere'ye gidecek. Başbakan, açılışın dışında Türkiye'ye dönüp 2. bir Londra turu yapacak. Erdoğan ya güreşçi Rıza Kayaalp'in  ya da Bayan Voleybol Takımımız'ın bir maçını izleyecek.

2020 İÇİN DESTEKLERİ VAR

Yine Erdoğan, olimpiyatlar öncesinde, katılacak tüm sporcuları Dolmabahçe'de ağırlayacak. 176 sporcuya yemek verecek olan Erdoğan, sporcularımızı madalya için uğurlayacak. Bu arada İngiltere'den sonra, bir önceki olimpiyata göre en çok sporcu artıran 2. ülkenin Türkiye olduğu belirtildi. Sporcu sayımız 68'den 176'ya çıkmıştı. 2020 Olimpiyat adaylığımızı destek-leyen İngiltere'nin jestine Başbakan, bu ziyaretle karşılık vermiş olacak.
 

Bu haber 963 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,612 µs