En Sıcak Konular

Askeri casusluk çetesi, pilotu 24 saat izlemiş

8 Temmuz 2012 20:52 tsi
İzmir polisi tarafından yürütülen 'şantaj, fuhuş, askeri casusluk' operasyonu kapsamında, şebeke elemanlarından ele geçirilen ses kaydı ve videolarda, hava savunma radar konumları ve savaş uçaklarının durumlarını bilen subayların evlerine gizli kamerala

Geçtiğimiz mayıs ayında başlayan casusluk şebekesine yönelik operasyon kapsamında 4 muvazzaf asker daha tutuklandı. Böylelikle soruşturmada tutuklanan muvazzaf asker sayısı 48'e çıkarken, toplam tutuklu sayısı da 82 oldu.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne, 2009 yılında gelen ihbar sonrası İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen operasyon kapsamında, polis ekipleri 1,5 yıl çalışma yaptı. Soruşturma kısa sürede, muvazzaf askerlere kadar uzanan fuhuş, şantaj, tehdit, casusluk operasyonuna dönüştü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonun ilk dalgasında, şebekenin fuhuş kanadını yönettiği iddia edilen Pamukkale Üniversitesi öğrencisi N.K. (25) adlı bayan ile Marmaris'te bulunan bir marinanın sahibi iş adamı B.Ö. tutuklandı.

Operasyon kapsamında tutuklanan işadamı B.Ö.'nün, Sakarya'da bulunan çiftlik evinde polis tarafından yapılan detaylı aramada onlarca askeri belge ele geçirildi. Ele geçirilen askeri belgelerin incelenmesiyle, şebekenin ne tür bilgiler elde etmek istediği de netleşti. Çete elemanlarının, Türk radarlarının durumları ve konumları ile savaş uçaklarının durumunu gösteren belgeleri topladıkları saptandı. Belgelerin önemli bir bölümünde bu yönde gizli bilgiler bulunduğu ve belgelerin üzerinde 'Çok Gizli' ibaresi yer aldığı öğrenildi. Şebekenin de eskort kızları kullanarak radarların konumları ve savaş uçaklarının durumunu yakından bilen subayları tuzaklarına düşürdükleri iddia edildi. Şebeke elemanlarının, kadınlarla birlikte görüntüledikleri bu subaylara daha sonra gizli görüntülerle şantaj yaparak, istedikleri gizli bilgileri elde ettikleri ileri sürüldü.

PİLOTUN EVİNE GİZLİ KAMERA

Şebekenin, tuzağa düşürmek istedikleri subaylara önce kadın gönderdikleri, subayın evine giden kadın şebeke üyesinin de gizlice eve kamera yerleştirdiği ortaya çıktı. Böylece zanlıların, tuzaklarına düşürdükleri subayları daha sonra tehdit ettikleri iddia edildi. Şebekenin tuzağına düşen bir askeri pilotun evinin, şebeke elemanları tarafından 24 saat gizlice izlenerek dinlendiği ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan savaş uçağı pilotu subayın da bu gerçeği, ifade verdiği sırada kendisine gösterilen belgelerden öğrendiği ve büyük şaşkınlık yaşadığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında geçtiğimiz gün düzenlenen 6. dalga operasyonda, 12 ilde görev yapan 51 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Zanlılardan 40'ı gözaltına alınarak İzmir'e getirildi. Çeşitli rütbelerde ve tamamı muvazzaf asker olan zanlılardan 25'i, Merkez Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli 25 asker, savcılık sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Bu haber 803 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs