En Sıcak Konular

Rumlar Rusya'dan 5 milyon avro istedi

7 Temmuz 2012 14:20 tsi
Rumlar Rusya'dan 5 milyon avro istedi Rumlar, AB'ye yaptığı başvurunun yanı sıra Rusya'dan da 5 Milyon avroluk kredi istedi

Kıbrıs Rum Yönetiminin Rusya'dan 5 milvar avro kredi talep ettiği, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov tarafından teyit edildi.

Rum basın haberlerine göre, Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Kıbrıs Rum Kesiminin Rusya'dan 5 milyar avro kredi talep ettiği bilgisini dün doğruladı.

Siluanov, Rum kesiminin kredi için yalnızca Rusya'ya başvuru yapmadığını, aynı zamanda AB'ye de başvuruda bulunduğunu ve orada da bu talebin değerlendirilmekte olduğunu belirtti.

Rusya'nın, Kıbrıs Rum Kesiminin kredi talebini, AB'de konuyla ilgili yapılacak olan müzakereleri baz alarak değerlendireceği belirtildi.

Rum Maliye Bakanı Vasos Şarlis de, Rusya'dan kredi talep ettiklerini hiçbir zaman saklamadıklarını konuyla ilgili açıklamalarında Rusya'dan talep ettikleri kredi için yanıt alamadıklarını ve bu teyidin şimdi geldiğini söyledi.

Bu arada, Rusya'dan talep edilen 5 milyar avroluk krediyle ilgili Rusya'dan bir heyet Rum tarafına gelerek teknokratlar düzeyinde bilgilendirildi.

Birkaç gün önce Rum tarafına giden ve Rum Hükümeti yetkilileriyle, Rum tarafının ihtiyacı olan finansmana ilişkin temaslarda bulunan Rus heyetinin temaslarının, bazı sebeplerden ötürü kamuoyundan saklandığını ve Rus heyetin temaslarının teknokratlar düzeyinde sınırlı kaldığı belirtildi.

Rus heyetin temasları çerçevesinde, Rum tarafının Rusya'dan daha önceden aldığı 2,5 milyar avroluk kredi ile şimdi talep ettiği 5 milyar avroluk kredinin değerlendirmesinin yapıldığı belirtildi.



Bu haber 937 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,588 µs