En Sıcak Konular

Rusya ve Çin'e sert uyarı

7 Temmuz 2012 11:10 tsi
Rusya ve Çin'e sert uyarı Sözde mi, özde mi?

Suriye Halkının Dostları, dün Fransa'nın başkenti Paris'te toplandı. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği toplantıya, 100'den fazla ülkenin temsilcileri katıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, "Suriye'ye operasyonun yapılmadığı her gün büyük bir kayıptır" dedi.

AKAN KANDAN SORUMLULAR
Kuşkusuz toplantıya, ABD Dışişleri Basakın Hillary Clinton'ın açıklamaları damga vurdu. Dünya, Clinton'ın açıklamalarını "Rusya ve Çin'e tehdit" olarak yorumladı. Rusya ve Çin'in, Beşar Esad'ı desteklemeleri nedeniyle ülkenin büyük bir kaosa gittiğini belirten Clinton'ın sert açıklamaları şöyle:

Cenevre'de kabul edilen kararların hayata geçirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi hiç vakit kaybetmemeli.

Bu konuda Rusya ve Çin de tavrını değiştirmek zorunda. Aksi takdirde bedel ödemeleri gerekir. Hiç tereddütleri olmasın bu bedel onlara ödetilir. Akan kanda sorumlulukları çok fazla ki, bunu mutlaka anlayacaklar.

Suriye yönetimine de baskılar artmalı. Ülke kan gölüne döndü, yönetim ısrarla görevde kalmaya çalışıyor. Buraya eğlenceli konuları tartışmak için gelmedik. Acil bir şekilde adım atılması için çalışıyoruz. Bunu da başaracağız.

ESAD'IN ARKADAŞI DA KAÇTI
Dün itibariyle Esad rejiminden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli asker sayısı 230'u (13 general, 85 üst düzey subay) aştı. Suriye ile yaşanan uçak krizinin ardından ihlallere karşı vur emri kararı alınmıştı. Ancak TSK, Suriyeli askerlere "içerde" sahip çıkmaya devam edecek. Esad'ın en yakın arkadaşı Suriye Muhafız Birliği 105. Alay Komutanı Tuğgeneral Menaf Tlas, birliğinden firar ederek Türkiye üzerinden Fransa'ya kaçtı. Bu arada Hatay'da Suriyeliler'in kaldığı kampta çıkan yangında ilk belirlemelere göre 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

İÇ SAVAŞ VAR
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Suriye konusunda açıklamalar yaptı: Suriye yönetimine yönelik uluslararası baskının artırılması şart. Suriye yönetimi artık yok hükmündedir. Ülkede iç savaş günleri yaşanıyor. Beşar Esad sonrası dönemin hazırlıklarına her alanda vakit geçirilmeden başlanması gerek. Suriye Halkının Dostları'nın Tunus'taki ilk toplantısına 74, İstanbul'daki toplantısına 83, Paris'te düzenlenen toplantısına ise 107 ülke katıldı. Suriye yönetimi, giderek uluslararası camiadan tecrit ediliyor." 

Takvim



Bu haber 1,309 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs