En Sıcak Konular

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, 8 ülkeyi kapsayacak tura çıktı

5 Temmuz 2012 21:56 tsi
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Fransa'dan başlayarak, Mısır ile İsrail'i de içine alan 8 ülkeyi kapsayacak tura çıktı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Clinton, turunun ilk durağı olan Paris'te yarın yapılacak Suriye Halkı'nın Dostları Grubu'nun üçüncü toplantısına katılacak.

Clinton, bu toplantıda, Esed rejimi üzerindeki baskının artırılması ve BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın şiddeti sona erdirme ve Esed sonrası Suriye'ye siyasi geçişi kolaylaştırma yönündeki çabalarının desteklenmesine dönük adımlar üzerinde muhataplarıyla istişarelerde bulunacak.

Paris'te bulunacağı süre zarfında, Suriye konusunda bundan sonra atılacak adımlar ve küresel gündemi ilgilendiren diğer bazı önemli konularda Fransız liderlerle görüş alışverişinde bulunacak Clinton, Paris'te ayrıca, Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüşme yapacak.

Clinton, Paris'teki temaslarının ardından, ''Afganistan'' konulu konferansa katılmak üzere Japonya'nın başkenti Tokyo'ya gidecek.

Tokyo'nun ardından sırasıyla Moğolistan ve Vietnam'da çeşitli temaslarda bulunacak Clinton, daha sonra Laos'a geçecek ve bu ülkeye 57 yıl aradan sonra ilk giden ABD Dışişleri Bakanı olacak.

Clinton daha sonra, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) yıllık güvenlik forumuna katılmak üzere Kamboçya'ya hareket edecek.

ABD Dışişleri Bakanı Clinton, 14 Temmuz'da da ABD'nin, Mısır'ın demokratik dönüşümüne ve ekonomik kalkınmasına desteğini iletmek üzere Mısır'a gidecek. 15-16 Temmuz tarihleri arasında burada üst düzey temaslarda bulunacak Clinton, 16-17 Temmuz'da da İsrail'de bulunacak.

Clinton, barış çabaları ve bir dizi bölgesel ve ikili konuları ele almak üzere İsrailli liderlerle görüşmelerde bulunacak.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs