En Sıcak Konular

Troyka, Atina'da yeni hükümetle tanıştı

5 Temmuz 2012 17:16 tsi
Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, bugün öğlen saatlerinde Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'nundan (IMF) oluşan üst düzey Troyka temsilcileri görüştü. Yunanistan'da işbaşına gelen koalisyon hükümetinin Troyka ile ilk

Geçirdiği göz ameliyatı sebebiyle kamuoyu önüne uzun bir aradan sonra ilk defa çıkan Başbakan Samaras, Troyka temsilcileri ile bugün yaklaşık 1 saat süren bir görüşme yaptı. Yeni hükümetin Troyka üst düzey temsilcileri ile tanışması anlamına da gelen görüşme, yeni hükümetin programına ilişkin bilgi alışverişi şeklinde geçti.

Öncesinde Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ile bir araya gelen Troyka heyeti, ekonomik göstergeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Sturnaras, yarın akşam parlamentoda görüşülmeye başlanacak olan hükümet programına ilişkin Troyka'yı bilgilendirildi. Ekonominin ana finansal durumuna ilişkin bilgi alan Troyka, yapısal reformlar ile hızlandırılması planlanan özelleştirmeler konusunda Yunan tarafının görüşünü aldı. Troyka, hafta sonuna kadar Atina'da çoğu bakan ile bir araya gelerek genel durum tespiti yapacak. Öte yandan Troyka teknik uzmanları da daha detaylı bir fotoğraf çekecek. Troyka'nın ekonomi programının aynen uygulanması ve hedeflerdeki sapmaların giderilmesi konusunda Atina'ya baskı yapması bekleniyor.

Aralarında demiryolları, doğalgaz gibi işletmelerin de yer aldığı bir özelleştirme listesi hazırlayan Maliye Bakanlığı, Troyka'ya özelleştirmelerin hızlandırılacağına ilişkin taahhütte bulunacak. Bakanlık, yapısal reformların hızlanması, vergi reformunun tamamlanması, kamusal harcamaların kısılması ve KİT'lerin güçlendirilmesi konularında da hedeflerini anlatacak.

Troyka üst düzey temsilcileri ile daha sonra gerçekleştirilecek ikinci tur görüşmelerde ise Atina, programın esnetilmesine ilişkin taleplerini dile getirecek. Atina ile Troyka arasındaki görüşmelerin bundan sonra da zorlu geçmesi bekleniyor.

Üst üste 2 seçim atlatan Yunanistan'da, ülke için hayata geçirilen ekonomi programında büyük sapmalar olduğu ve 3 aydır bir ilerleme kaydedilemediği biliniyor.

İNGİLTERE'YE NOTA

Bu arada Atina, İngiltere Başbakanı David Cameron'un, Yunanistan'ın Euro'dan çıkması durumunda Yunan vatandaşlarının İngiltere'ye girişini yasaklamak amacıyla daha sıkı kontroller yapılacağına dair açıklamasına tepki gösterdi. Yunan yazılı ve görsel medyasında da geniş yankı bulan gelişme üzerine Atina, İngiltere'nin Atina Büyükelçisi David Landsman'a nota verdi.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,324 µs