En Sıcak Konular

'KKTC'ye ambargoların kaldırılması...'

5 Temmuz 2012 16:21 tsi
KKTC Cumhrubaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ı Kıbrıs'ta bir anlaşmaya varılması için adım atma noktasına getiremediklerini söyledi.

Eroğlu, KKTC'ye ambargoların kaldırılması halinde Hristofyas'ın da anlaşma çizgisine yaklaşacağını kaydetti.

Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga'yı kabul etti. Kabulde konuşan Eroğlu, "Ortak bir devlet anlayışındaysak, ben bir adım attığımda, onun da bir adım atması gerekir. Hristofyas'ı bu noktaya getiremedik." dedi.

Eroğlu, ekonomik sorunların kaçınılmaz olduğunu ancak esnaf şikayet etmeye başladığında hükümetin oturup düşünmesi gerektiğini kaydetti. Her şeyi Kıbrıs sorununun çözümüne bağlamanın da doğru olmadığını söyleyen Eroğlu, adada bulunan 2 ayrı devletin müzakere masasında bir ortaklık anlayışı içinde çözüm bulmaya çalıştığını ancak bunun sadece Türk tarafına bağlı olmadığını belirtti.

Eroğlu, "Sadece bize bağlı olsaydı, çoktan çözümlenmiş olurdu. Zaten daha önce bazı anlaşma metinleri ortaya çıktı ve Rum tarafı reddetti. Dünyaya bunu anlatmaya çalışıyoruz. Kıbrıs Türk tarafını suçlu göstererek bir yere varılamaz. Tanınmamış olabiliriz ama müzakere masasında samimi olarak çözüm isteyen taraf hep biz olduk." dedi.

"TÜRK TARAFI DAHA GÜÇLÜ MESAJLAR VERMELİ"

Anlaşmaları reddeden Rum tarafının bugün AB'da Dönem Başkanlığı görevi üstlendiğine işaret eden Eroğlu, anlaşma isteyen taraf olarak Türk tarafının daha güçlü mesajlar vermesi gerektiğini söyledi. Eroğlu, "Ambargolarla ilgili mesajlar vermemiz gerekir. Bir de çözümsüzlüğün sebebinin KKTC olmadığını anlatmamız gerekir." şeklinde devam etti.

Eroğlu, Kıbrıs'ta 2 eşit halk bulunduğunu ve iki halkın da bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşamak istediğini belirterek, "Birbirimizin hakkını gasp etmeden nasıl bir anlaşmaya varabiliriz, onun arayışı içindeyiz. Bu da karşılıklı fedakarlık ister. Sadece bir tarafın tavizleriyle bir anlaşma dünyanın hiçbir yerinde olmaz." diye konuştu.

Eroğlu, ambargolarla ilgili taleplerine "çözüm olduğu zaman ambargolar kalkacak" cevabını aldıklarını kaydederek, "Çözüm olabilmesi için karşı tarafın da benimle aynı arzuyu taşıması lazım. Karşı tarafta bu arzuyu göremiyorum. Benden önceki cumhurbaşkanı da göremedi." ifadelerini kullandı.

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,500 µs