En Sıcak Konular

Grevdeki Filistinli esirler için eylem çağrısı

5 Temmuz 2012 15:54 tsi
Hamas, Abbas yönetiminden siyasi tutukluları derhal serbest bırakmasını istedi. Açlık grevi yapan siyasi tutuklularla dayanışma için eylem çağrısı.

İsrail işgal devletiyle arasındaki güvenlik işbirliği anlaşmaları gereği yüzlerce Filistinliyi zindana atan Abbas yönetiminin tutumuna tepki ve özgürlüklerine kavuşmak için açlık grevi eylemi başlatan siyasi tutuklulara destek amacıyla yarın el-Halil'de geniş çaplı bir gösteri eylemi düzenlenecek.

Mahmud Abbas'a bağlı olarak yasa dışı bir şekilde oluşturulan hükûmetin merkezinin bulunduğu Ramallah'ta dün bir gösteri düzenleyen Müslüman Gençler Birliği ve Siyasi Tutukluların Aileleri Komitesi yarın da el-Halil'de büyük çaplı bir gösteri düzenlemeyi kararlaştırdı ve özgürlük mücadelesine destek verenleri eyleme katılmaya çağırdı.

Eylemin el-Halil'in merkezinde el-Huseyn Camisi'nde Cuma namazı sonrası başlatılacağı bildirildi. Müslüman Gençler Birliği ve Siyasi Tutukluların Aileleri Komitesi yaptığı çağrıda Abbas yönetiminin zindanlarında tutulan ve özgürlüklerine kavuşmak için açlık grevi başlatan tutsakların davalarına sahip çıkmak için tüm sivil toplum kuruluşlarını, İslâmî kurumları ve parlamento mensuplarını eyleme destek vermeye çağırdı.

Bu arada Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) da yaptığı açıklamada Mahmud Abbas yönetiminden Batı Yaka'daki Hamas mensuplarına yönelik hak ihlallerine son vermesini ve tüm siyasi tutukluları derhal serbest bırakmasını istedi.

Hamas'ın Basın Bürosu'nun bugün (5 Temmuz Perşembe) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında Abbas yönetiminin bütün bu tutuklamaların ve insanların sırf siyasi tercihlerinden dolayı özgürlüklerinin gasp edilmesinin sadece İsrail işgal devletine hizmet ettiği dile getirildi.

Açıklamada Abbas yönetimine bağlı güvenlik organlarının tutumu da şiddetle kınanarak, bu organların başvurduğu uygulamaların Filistinlilerinin meşru haklarının ihlali, yasaların ayaklar altına alınması anlamına geldiği ve iç uzlaşmanın önünde de önemli bir engel oluşturduğu vurgulandı.

Abbas yönetiminin güvenlik organlarının şiddet uygulamalarına ve Batı Yaka'da işgal devleti hesabına terör estirmesine karşı tepkilerin gittikçe büyümesine rağmen bu organlar tutumlarını değiştirmiyor ve tutuklamaları sürdürüyorlar. Güvenlik organları tarafından bugün Batı Yaka'nın Nablus, Kalkiliya ve Silfit şehirlerinde Hamas mensubu toplam üç kişinin daha göz altına alındığı bildirildi.

Kalkiliya'da daha önce işgal devleti zindanlarında kalmış olan özgürleştirilmiş tutsaklardan Ahmed Affane iş yerine baskın düzenlenerek göz altına alındı. Nablus'ta yine özgürleştirilmiş esirlerden ve birkaç kez işgal devleti zindanlarına girmiş Haldun Aside, Selfit'te ise Merda beldesinden Süleyman ailesine mensup yine özgürleştirilmiş esirlerden bir genç göz altına alındı.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,056 µs