En Sıcak Konular

Sinop'ta ikinci sel felaketi!

5 Temmuz 2012 14:55 tsi
Etkili olan yağışlar, Sinop'ta ikinci bir sel felaketine neden oldu. Köprüler yıkıldı, kilit yollar kullanılamaz hale geldi, üstüne bir de hortum çıktı!

Sinop'ta sabaha karşı etkili olan sağanak yağış sonrası Ayancık ve Türkeli ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle bazı köprüler yıkıldı.

Sinop'u sahilden Kastamonu'ya bağlayan Ayancık ve Türkeli bağlantısı koparken birçok yol kullanılmaz hale geldi. Hatta hortum bile çıktı.

Sabah saat 04.00 sıralarında etkisini artıran yoğun yağış nedeniyle Ayancık ve Türkeli ilçesinde sel ve su baskınları meydana geldi.

Sel nedeniyle Ayancık'a bağlı Yenikonak köyünde Babaçay ve Kırındı köprüleri yıkıldı. İlçede Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız başkanlığında kriz masası oluşturulurken, ilçe merkezinde ki köprüler tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı.

Yağışların devam ettiğini belirten Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, olası sel felaketine karşı kent merkezinde tedbir aldıklarını, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bu arada il merkezi ve ilçe merkezlerinde vatandaşlar evlerinden çıkmamaları konusunda yapılan anonslarla uyarılıyor.




VATANDAŞLAR HELİKOPTERLERLE KURTARILIYOR

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sinop’a gönderdiği 2 arama kurtarma helikopteri ile selde mahsur kalan 40 vatandaşın kurtarıldığını bildirdi.

AFAD'tan yapılan yazılı açıklamada, Sinop'un Ayancık ve Türkeli ilçelerinde yaşanan yoğun yağış sonucu sel ve su baskınları meydana geldiği hatırlatılarak, "Sinop’ta yaşanan selde can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır. AFAD Başkanlığı’nca, Genelkurmay Başkanlığı’na ait 2 adet arama kurtarma helikopteri görevlendirilmiş olup, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde mahsur kalan yaklaşık 40 vatandaşımız helikopterlerle kurtarılmıştır. Ayrıca, Sinop ve Samsun’a çevre illerden yeterli sayıda sualtı arama-kurtarma ekip, ekipman ve iş makineleri gönderilmiştir. Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Samsun’da kayıp ihbarı alınan 2 vatandaşımızı arama-kurtarma çalışmaları da devam etmektedir." denildi.

SELDEN SONRA HORTUM VURDU

Sinop'ta 2 gün önceki sağanak yağış ve Samsun'da dün etkili olan sağanak yağış sonrası denizde hortum oluştu. Sinop ve Samsun'daki hortumu gören vatandaşlar cep telefonlarının kameralarıyla görüntüledi.

Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,835 µs