En Sıcak Konular

'KCK şehir değil, bir devlet yapılanmasıdır'

5 Temmuz 2012 08:43 tsi
'KCK şehir değil, bir devlet yapılanmasıdır' Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olarak değerlendirilen KCK'ya yönelik en kapsamlı açıklamalar Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'dan geldi.

KCK'nın PKK'nın bir şehir yapılanması olmadığını belirten Sağlam, tam tersine KCK'nın bir devlet yapılanması olduğuna dikkat çekti.

Polis Akademisi öğrencileri tarafından hazırlanan 'Akademik Bakış' isimli dergide öğrencilerin sorularını cevaplayan Mustafa Sağlam, terör örgütüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bazı basın yayın organlarında KCK'nın 'şehir yapılanması' diyerek masum gösterilmek istendiğine dikkat çeken Sağlam, KCK'nın çok geniş bir yapılanmaya sahip olduğunun altını çizdi. KCK'nın örgüt adına her şeye hâkim olduğunu ve tüm seçilmişleri yönettiğini kaydeden Diyarbakır Emniyet Müdürü, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Kırsalı yöneten KCK'nın başı kim? Karayılan. Bir yanlış anlaşılma da var. Bugün bu silahlı eylem yapanları, eylem kararı verenleri, bütün bu örgütsel eylemleri oluşturanlar, bütün bunları siyasi partinin içerisinde bir yere monte ediyorlar. Monte edince parti içerisinde görev veriyorlar. Suç örgütü içerisinde bir operasyon yapıldığında hemen siyasi operasyon gibi değerlendiriliyor."

Seçim kanununda yapılan yeni değişiklikle sandık bölgesine polisin 15 metreye kadar yaklaştığını, bunun da terör örgütünün etkisini büyük oranda kırdığını belirten Emniyet Müdürü Sağlam, "Bazen oluyor ki sandık müşahitleri o partiyle hiç ilgisi olmayan insanlar tarafından dolduruluyor. Örgüt elemanları hiç ilgileri olmayan tamamen ters bir partiye üye olup sandık müşahitleri oluyor. Dolayısıyla oy kullanmaya gelen vatandaşlara şiddetli bir tazyikte bulunuyorlar. Bu müşahitler vatandaşa yönlendirme ve tehditte bulunuyorlar. Ancak yeni değişiklikle örgütün bu çalışmaları büyük oranda kırıldı. Vatandaş nereye istiyorsa oraya oyunu kullanmaya başladı." şeklinde konuştu.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ayrıca, Toplum Destekli Polislik (TDP) uygulamasıyla polis ve vatandaş arasında önemli bir bağ kurulduğunu ifade etti. Özellikle Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iki kadın iki erkekten oluşan iki grup kurduklarını belirten Sağlam, bu kişilerin şehirde yaklaşık 70 bin kişiye ulaştıklarına dikkat çekti.

zaman


Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs