En Sıcak Konular

'Kürtler ümit etmeyi bıraktı'

4 Temmuz 2012 15:09 tsi
Başbakan'la görüşen Leyla Zana için 'Bu süreci keşke BDP ile paylaşsaydı' diyen Sırrı Süreyya Önder, Davutoğlu'nun açıklamalarına da tepki gösterdi: Dışişleri Bakanı şuursuz!..

ZANA'NIN AÇIKLAMALARI

Habertürk'te canlı yayına katılan Sırrı Süreyya Önder Başbakan ve Leyla Zana görüşmesi için şu açıklamalarda bulundu:

Sayın Leyla Zana'nın dile getirdiği şeyler BDP grubunun da söylediği şeyler. Mühim olan kamusal gücü elinde tutanın nasıl yaklaştığıdır. BDP çok büyük hayal kırıklıkları yaşadı. Onun umut bağlama meselesinin BDP'de karşılığı yok. BDP açık kapalı bir sürü görüşme yaptı. Ama hükümetten sadra şifa bir yaklaşım çıkmadı. Sayın Zana'nın BDP grubunun çalışmalarını hiçleştirmesi doğru değildi. Doğru değil çünkü Zana'nın geçmişi, dirayeti bunlar tartışılmaz. 7'den 70'e herkes saygı duyuyor, bunu hiçbir şey eksiltmez. Umutlanmasına da bir şey denemez. Ama bu süreci keşke BDP'yle paylaşsaydı. Bugüne kadar bununla ilgili ilk kez konuşuyorum. Leyla Zana'ya da haklı eleştirilerini grupla paylaşmasını önerdim. Toptan reddedilmesi doğru bir anlayış değil.

"KÜRTLER ÜMİT ETMEYİ BIRAKTI"

Ancak görüyoruz ki sınıfsal bakış başta Barzani olmak üzere onun temsil ettiği anlayış sınıfsal fark olarak kendini hissettiriyor. Bence Sayın Zana'nın okuyamadığı şu; Kürtler ümit etmeyi bıraktı. Bu memlekette Türk meselesi var, Kürt meselesi yok. Türk'ün öteki Kürt, Kürt'ün ötekisi Türk. ÖYM meselesine bakın, yırtılan hep Kürt'ün yakası. Böyle şey olur mu? KCK İstanbul davasına bir bakın. Neresine umut duyar insan. ÖYM'yi herkes için kaldırıp Kürtler için yeniden inşa ediyorlar. Kendi personeline reva görmediğini niye Kürt kardeşine görüyorsun.

Sayın Zana'nın şundan çok incindiğini düşünüyorum. Bu ülkenin başında şuursuz bir dışişleri bakanı var. Başbakan'ı da zor durumda bırakıyor, saçmalığı kendisi yapıp faturayı Başbakan'ın önüne koyuyor. 'Zana gibi düşünenler bizim tarafımızda' dedi. Böyle bir çıkış firavuni bir yaklaşımdır. 

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs