En Sıcak Konular

Samsun'da sel 8 can aldı

4 Temmuz 2012 11:47 tsi
Samsun'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son 24 saat içerisinde Samsun'da 68.4, Çarşamba'da 29.8, Gümüşhane'de 24.6 mm yağış kaydedildiğini bildirdi.

Yağışların, bir hafta boyunca aralıklarla devam etmesinin beklendiği ifade edilerek; meydana gelebilecek sel, su baskını, taşkın ve eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Genel Müdürlük'ten yapılan yazılı açıklamada, Orta ve Doğu Karadeniz'de sel, su baskını ve heyelan riski uyarısı yapılarak, "Yapılan son değerlendirmelere göre Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olan yağışın (son 24 saat içerisinde Samsun'da 68.4, Çarşamba'da 29.8, Gümüşhane'de 24.6 mm yağış kaydedildi) önümüzdeki bir hafta boyunca aralıklarla devam etmesi beklendiğinden, meydana gelebilecek sel, su baskını, taşkın gibi, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." denildi. Açıklamada ani sel, su baskını, heyelan ve yıldırım oluşabileceğine vurgu yapılarak, bunlara karşı önlem alınması istendi.
 
Samsun'da yaşanan sellerde ölü sayısı 8'e çıktı

Samsun'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi. Samsun-Ordu karayolunda Kirazlık mevkiinde bulunan dolum tesisleri civarında otomobilleri ile sele yakalanan bir aileden iki çocuk ve anneleri hayatını kaybetti. Aracıyla seyir halinde olan baba Murat Bütüner, dağdan gelen sele kapıldı. Murat Bütüner, yaralı olarak kurtarılırken, araçta bulunan eşi Emine Bütüner, çocukları Berkay ve Miğranur sele kapıldı. Yapılan çalışmalar sonucu anne Emine Bütüner'in cesedine ulaşılırken, çocukların aramasına devam ediliyor. TOKİ konutlarında hayatını kaybeden 5 kişi ile birlikte sel sebebiyle ölü sayısı 8'e ulaştı.

Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptıkları arama-kurtarma çalışmalarında, 1.5 yaşındaki Hüseyin Yılmaz ile 5 yaşındaki ağabeyi Abdullah Yılmaz'ın cesetlerine ulaştı. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, henüz kimliği belirlenmeyen bir kadının da yaşamını yitirdiğini söyledi.

Kardeşlerin annesi Hüsniye Yılmaz'ın vatandaşlar tarafından kurtarıldığı, baba Recep Yılmaz'ın ise 6 yaşındaki kızı Azime'yi sel sularından kurtarmayı başardığı öğrenildi. Anne ile babanın yönlendirmeleri sonucu çalışma yürüten ekipler, sabah saatlerinde Hüseyin ile Abdullah'ın cesetlerini bularak bodrum katından çıkardı.

Bu arada taşan ırmak üzerindeki köprülerden 1'i yıkıldı, park halindeki bazı araçlar sel sularına kapıldı. Heyelan tehlikesi nedeniyle Canik ilçesi mevkisinde trafiğe kapatılan Samsun-Ordu karayolu, yapılan çalışma sonucu sabaha karşı kontrollü geçişle araç trafiğine açıldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da konutların bulunduğu Gaziosmanpaşa mahallesine gelerek arama-kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi.

TOKİ KUZEY YILDIZI KONUTLARI

Samsun'un Canik Beldesi'nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında kurulan Kuzey Yıldızı TOKİ Konutları'nın kurulduğu Gazi ve Yeşilova mahalleleri; Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, Devgeriş deresiyle Mert Irmağı arasında Karadeniz'den içeri doğru uzanan bir belde olan Canik'in kuzeybatısında yer alıyor.

TOKİ Konutları, kuzeyinde ve batısında Mert Irmağı; güneyinde Samsun-Amasya yolu, doğusunda ise 19 mayıs Stadyumu ve stadyumun kuzeyinde yer alan Küçük Sanayi Sitesi ile çevreleniyor.

Alanın batısında yer alan Mert Irmağı'nın yarattığı su etkisi potansiyeli ırmak boyunca oluşturulan rekreasyon alanlarıyla kullanıldı. Proje alanının rekreasyon alanıyla bağlantı oluşturduğu noktalarda doklar oluşturuldu.

Proje alanını giriş iki anayolun kesiştiği noktada bir kavşakla yumuşatılarak 20m'lik bir yolla sağlandı. 20m'lik yol, kuzeye doğru alanı ırmak üzerinden diğer mahallelere bağlanıyor. 


Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,584 µs