En Sıcak Konular

Çin'in tepkisi: 'Yazık oldu'

4 Temmuz 2012 10:02 tsi
Çin'in tepkisi: 'Yazık oldu' Neye?

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong, Türkiye ile Çin ilişkilerinin gelişmesinin dünya barışına hizmet edeceğini söyledi. Türk keşif uçağının Suriye tarafından düşürüldüğünü duyduğunda ilk tepkisinin "yazık" olduğunu aktaran Gong, kan akmasını istemediklerini kayda geçirdi. Bu yıl Türkiye'de Çin Kültür Yılı'nın kutlandığını, 2013'ün Çin'de "Türk Kültür Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Gong ayrıca, Türk yatırımcıları eylül ayındaki Sincan Özerk Bölgesi'ndeki fuara davet etti. İşte Büyükelçi Gong'un değerlendirmeleri:

6 AYDA 3 KRİTİK GÖRÜŞME:
Meksika'daki son G-20 Toplantısı'nda Devlet Başkanımız Hu Jintao ile Sayın Tayyip Erdoğan biraraya geldi. Bu yılın ilk yarısında Çin Devlet Başkan Yardımcısı Xi Jinping Türkiye'ye geldi. Sayın Erdoğan da Çin'i ziyaret etti. Yani 6 ayda 3 ayrı üst düzey temas oldu. Bu çok önemli. Çünkü Çin ile Türk ilişkileri ne kadar hızlı gelişirse dünya için o kadar iyi olur. Hem Çin hem de Türkiye uluslararası alanda çok etkili iki ülke. 

...

 "YAZIK OLDU": Türk uçağının düşürüldüğü haberi geldikten sonra sizin Dışişleri Bakanlığınız hemen bizimle temaslarda bulundu ve bu olayla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Ayrıca Sayın Davutoğlu, Çin Dışişleri Bakanı ile görüşmek istedi. Kendisi Arjantin'de olduğu için görüşme biraz gecikti. Ama konuştular. Bu olay meydana geldikten sonra benim ilk tepkim, "Yazık" oldu. Bu olayın ve Suriye'deki gelişmelerin Ortadoğu bölgesine etkisinden endişe duyuyoruz. 2008'in sonunda Türkiye'ye geldiğimde Suriye ile ilişkiler çok güzel bir noktadaydı. Vizesiz geçiş başlamıştı. Şimdi Çin ve Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumları biraz farklı. Ama iki ülke de hiçbir zaman özel bir çıkar peşinde koşmadı. Ümit ediyoruz Suriye ile sorunlar diyalog yoluyla çözülür. Biz bu ülkede kan akmasını istemiyoruz. 

Okan Müderrisoğlu / Sabah (İlgili kısım)



Bu haber 2,128 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,580 µs