En Sıcak Konular

Ahmet Şık'a 12 yıl 8 ay hapis istemi

3 Temmuz 2012 17:44 tsi
Odatv davası sanığı Ahmet Şık'ın tahliye olduktan sonra Silivri Cezaevi çıkışında söylediği sözlere ilişkin hakkında iddianame hazırlandı.

"Tehdit" ve "Kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret etmek" suçunu işlediği ileri sürülen Şık hakkında 4 yıldan 12 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyor.

39 hakim ve savcının mağdur olarak yer aldığı İddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde Ahmet Şık önümüzdeki günlerde Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Silivri Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan, Odatv Davası kapsamında tahliye olduktan sonra Ahmet Şık'ın Silivri Cezaevi çıkışında söylediği sözlerine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Ergenekon soruşturmasında ve Davası'nda görev alan 39 savcı ve hakimin mağdur sıfatıyla yer aldığı iddianamede, Gazeteci Ahmet Şık'ın "Tehdit" ve "Kamu görevlilerine, görevlerinden dolayı hakaret etmek" suçlarını işlediği iddia ediliyor. Şık hakkında 4 yıldan 12 yıl 8 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Savcı Doğan tarafından iddianame incelenmek üzere Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde Ahmet Şık önümüzdeki günlerde Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Mart 2012 tarihinde görülen Odatv Davası'nda tahliye edilen Ahmet Şık, Silivri cezaevi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu komployu kuran, yürüten polisler, savcılar ve hakimler bu cezaevine girecek. Onlar buraya girdiğinde adalet gelecek" demişti. Ahmet Şık Odatv davası kapsamında bir yıl tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilmişti.


Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,712 µs