En Sıcak Konular

Vural: Seçimde Zana AK Parti'den aday olsun

3 Temmuz 2012 17:06 tsi
MHP'li Oktay Vural'dan Başbakan'a Recep Tayyip Erdoğan'a, oldu olacak Leyla Zana'yı kadın kolları genel başkanı yapın, çağrısında bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile görüşmesini değerlendirirken, ''Madem bu kadar birliktesiniz, oldu olacak Leyla Zana'yı kadın kolları genel başkanı yapın. Gelecek seçimde de AK Parti'den aday gösterirsiniz'' dedi.

Vural, parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, Erdoğan-Zana'nın görüşmesinin, ''Leyla ile Mecnun'un buluşması'' gibi nitelendirildiğini ifade etti.

''Barışmalar, sözleşmeler falan. Gerçekten enteresan'' ifadesini kullanan Vural, ''Sayın Başbakan da görüşmeden sonra Zana'nın açıklamaları için 'yanlışı gören doğruları söylüyor' dedi. Bu sırada bir polisimiz daha şahadet şerbetini içmiştir. Allah, Başbakan'a izan versin. Zana, hangi doğruları söylüyor? 'Öcalan'ın ev hapsine alınsın' diyor, doğru mudur? Terörle mücadele edenleri hapse, teröristleri villalara, yatlara aldırma, bu mudur doğru? Zana'nın doğrularından başka doğrularınız yok mu? 'KCK operasyonları dursun, paralel devlet yapılanması devam etsin' diyor. Bunlar mı doğru?'' diye konuştu.

''AK Parti'nin kendisine oy verenlerin ruhunu temsil etmediğini'' öne süren Vural, şöyle devam etti:

''Artık o oturduğun koltuk yük. Adeta BDP Eşbaşkanı. Terör örgütünün taleplerini yerine getirme konusunda AKP, BDP, CHP ve Zana el birliği yapmış, birbiriyle yarışıyor. Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyelim Sayın Başbakan. Milleti uçuruma götürüyorsun. Bu kadar insanın kanını döken, silahı meşrulaştırmış bir kimse nasıl Başbakan'ın kılavuzu olabilir? Oslo süreci ve protokolleri bu millete hazmettirmek amacıyla psikolojik bir hareket yürütülüyor. Zana görüşmeleri de bu sürecin bir parçasıdır. Bu millete mert olun.

Leyla Zana aşkı hepsini sarmış. Hedonist olduğu söyleyen Ömer Çelik'te de bir Leyla Zana sevgisi devam ediyor. Etnik kimlik üzerinden rekabet ederek, emperyalist siyaset ile BDP'den rol çalmaya çalışıyor. Meşhur bir türküleri vardı ya; aynı dağın gülleri bunlar. Nedir yahu bu? Oradaki insanlara günah. Etnik kimlikler üzerinden koltuk sevdasına girmek, o insanları büyük Türk milleti ailesinden koparmak yakışmaz bir oy için. O hala, 'onu alma beni al' türküsünü çığırıyor.

Madem bu kadar birliktesiniz, oldu olacak Leyla Zana'yı kadın kolları genel başkanı yapın. Gelecek seçimde de AKP'den aday gösterirsiniz. Madem yanlışı görmüş, madem Zana'nın millet tarafından yanlış gördükleri Başbakan tarafından doğru görülüyor, ne gerek var arka kapılardan girip çıkmaya. BDP'yi bile Kürt sorununu asimile etmekle suçlayacak kadar onun rolünü üstleniyor.''

Kaynak: AA



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,978 µs