En Sıcak Konular

CHP'li Süleyman Çelebi neye uğradığını şaşırdı

3 Temmuz 2012 14:50 tsi
AK Parti, MHP ve CHP'li bazı belediye başkanları ilçelerinde adliyelerin kapatılmasına tepki için Meclis'teydi. Bunların yanına CHP'li Süleyman Çelebi gelince başkanlar Çelebi'ye tepki gösterdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararı ile 102 ilçe adliyesinin kapatılarak başka adliyelerle birleştirilmesini bazı ilçe belediye başkanları Meclis önünde protesto etti. Eyleme destek vermek için gelen CHP'li milletvekilleri ise belediye başkanlarının beklenmedik tepkisiyle karşılaştı. Eylemin bir siyasi partiye mal edilmesini istemediklerini belirten başkanlar, milletvekillerinin ayrılmasını istedi.

TBMM Atatürk Bulvarı girişinde toplanan AK Parti, CHP ve MHP'li belediye başkanları 'Adliyelerimizin kapatılmasını istemiyoruz' pankartı açtı. Toplanan gruba destek vermek için aralarında Süleyman Çelebi'nin de bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri geldi. CHP'li vekillerin gelmesinden rahatsız olan bazı belediye başkanları, olayın siyasi bir partiye mal edilmesini istemediklerini söyleyerek, vekillerin ayrılmasını istedi. Kendilerine destek vermek için geldiklerini belirten vekiller ise tepkiler karşısında buradan ayrılmak zorunda kaldı.

Grubun yanından ayrılan CHP'li Çelebi, destek için geldiklerini, ancak belediye başkanlarından bazılarının siyasi açıdan rahatsız olduğunu ve bunu da anlayışla karşıladıklarını söyledi. Çelebi daha sonra diğer milletvekilleri ile Meclis'e gitti.

Kaynak: CİHAN



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,004 µs